Fotoğrafının kaldırılması, ona olan tahammülsüzlüğün bir göstergesi midir?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, sitedeki yenileme çalışmalarının ardından Atat

Çerkezköy 26.03.2012 20:12:00 0
Fotoğrafının kaldırılması, ona olan tahammülsüzlüğün bir göstergesi midir?

Sağlık bakanı Recep Akdağ’ın geçtiğimiz günlerde bakanlığı yeni logosunu medya önünde tüm Türkiye’ye tanıttığını anımsatan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yeni logo ile birlikte Bakanlığın resmi internet sayfasının da yenilendiğini belirterek “Sitede ilk dikkat çeken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “beni Türk hekimlerine emanet edin” sözüyle birlikte fotoğrafının da siteden kaldırılmış olmasıdır. Site açıldığında Bakanın kürsüde konuşan fotoğrafı, bakanlığın yeni logosu ve Türk Bayrağı dışında bu ülkenin kurucusuna dair hiçbir görsel bulunmamaktadır. Bazı Valiliklerin ardından Sağlık Bakanlığının resmi sitesinden de Atatürk’ün kaldırılması, basına da Atatürk’ü silme operasyonu olarak yansımıştır” dedi.

 

“ATATÜRK’E OLAN TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN BİR GÖSTERGESİ MİDİR?”

 

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sunan Yüceer “Bakanlığınızın resmi internet sitesinden Atatürk’ün fotoğrafının ve Türk hekimlerini ne kadar önemsediğini ifade eden sözlerinin kaldırılışının gerekçesi nedir? Bakanlığınızın göstermiş olduğu bu tutum, Mustafa Kemal Atatürk’e olan tahammülsüzlüğün bir göstergesi midir? Bakanı olduğunuz 60. hükümet Valilik ve Bakanlık sitelerinden sonra başka hangi alanlarda Atatürk’ü hafızalardan silmeyi düşünmektedir? Sayın Bakan siteden Atatürk’ün “beni Türk hekimlerine emanet edin” sözünü, Türk hekimlerinin görevlerini gereğince yerine getirmediğini ve yeterli donanıma sahip olmadığını düşündüğü için mi kaldırtmıştır?” sorularını sordu.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10