Öğrenciler Bilim İlaç tesislerini inceledi

Veliköy Çok Programlı Lisesi Kimya bölümü öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Bilim İlaç’ın Çerkezköy’deki üretim tesislerini ziyaret etti. Fabrikanın servisi ile okuldan alıp gezi son

Çerkezköy 26.03.2012 20:15:00 0
Öğrenciler Bilim İlaç tesislerini inceledi

Veliköy Çok Programlı Lisesi Kimya bölümü öğrencileri, Bilim İlaç’ın Çerkezköy’deki üretim tesislerine teknik gezi düzenledi.

 

GEZİ DÜZENLEDİLER

 

Staja başlayacak öğrencilerin fabrika ortamını tanıyarak fabrika disiplininin yerinde gözlemlenmesi amacıyla düzenlenen geziye 4 öğretmen ve 24 öğrenci katıldı. Fabrika yetkililerinden Ragıp Öney ve Mengüç Baykal tarafından karşılanan heyet, Penisilin Oral Solid (tablet, film kapalı tablet, kapsül ve kuru toz süspansiyon) ve Penisilin Toz Enjectabl ilaçlarının üretimini inceledi. “Ulusal Kalite Büyük Ödülü” alan Türkiye ikinciliğini 2013 yılında birinciliğe yükseltmeyi hedefleyen Bilim İlaç’ta fabrika ortamını da gözlemleme imkanı bulan heyet, fabrikada kullanılan teknolojik cihazları da inceledi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖĞRETİCİ OLDU

 

Fabrika gezisinin öğrenciler için oldukça öğretici olduğunu söyleyen Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Levent Köksalan, gezi öncesi öğrencilerin fabrika servisi ile alınıp geziden sonra yine servisle okula bırakıldığını söyledi. Köksalan, gezi imkanı sağlayan Bilim İlaç’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10