Eğitim-İş Sendikası’ndan 4+4+4 tepkisi

ğitim-iş Sendikası, 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim yasa teklifi ile ilgili tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-iş

Çorlu 27.03.2012 21:31:00 0
Eğitim-İş Sendikası’ndan 4+4+4 tepkisi
Eğitim-iş Sendikası, 4+4+4 kesintili zorunlu eğitim yasa teklifi ile ilgili tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.
Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-iş Sendikası Çorlu ilçe Temsilcisi Gürkan Cinci, “Eğitim iş kolunda örgütlü sendikalar, bilim insanları, akademisyenler ve kamuoyu tarafından yeterince tartışılmadan, Milli Eğitim Bakanlığı da yok sayılarak hazırlanmış olan bu yasayı Eğitim-iş Sendikası olarak kabul etmemiz mümkün değildir'' dedi.
“YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ KABUL EDİLDİ”

Cinci, yasa teklifinin, Milli eğitim komisyonu'nda Ak Parti'li milletvekillerinin maharetleri sayesinde tarihte eşine az rastlanır bir oylamayla 30 dakikada geçtiğini kaydettiği yasanın, yaşamsal öneme sahip eğitim sistemini ilgilendiren bu yasa teklifinin, yangından mal kaçırır gibi kabul edildiğini de söyledi. Cinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumun geleceğini, yetişmekte olan bireylerine verebildiği eğitimin niteliği belirler. Eğitimin en nemli amacı ise her türlü dogmalardan uzak, özgür ve bilimsel düşünebilen insancıl yurttaşlar yetiştirmektir. Bireyin hakkı ile onun içinde yaşayacağı ve özgürleşeceği toplumun gereksinimleri, ulusal ve evrensel değerler dikkate alınarak düzenlenmelidir. Böylece eğitim, hem yaşamsal becerileri geliştirecek, hem insan aklını özgürleştirecek, hem de ona yurttaşlık bilincini kazandıracaktır”. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında bir süre slogan atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10