Öğretmenler ‘Göç’ü anlattı

İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu Öğretmenleri tarafından hazırlanan “Göç” isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelendi. Yazar Cevat Fehmi Başkut’un ‘G

Çerkezköy 28.03.2012 19:05:00 0
Öğretmenler ‘Göç’ü anlattı
Yazar Cevat Fehmi Başkut’un ‘Göç’ isimli eserini konu alan 2 perdelik tiyatro oyunu İnci Narin yerlici İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından sahnelendi. Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda sahnelenen oyun Çerkezköylüler tarafından beğeniyle izlendi.
DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ’NDE SAHNELENDİ
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Yazar Cevat Fehmi Başkut’un ‘Göç’ isimli eserini sahnelediklerini söyleyen Narin Yerlici İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Üçtepe, İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği’nin organizasyonu gerçekleştirdiğini ve Okul Aile Birliği Başkanı Ümit Baltalı’nın ricası üzerine öğretmen arkadaşları ile birlikte oyunu sahnelediklerini ifade etti.
BU EKİPLE İLK OYUNUMUZ
Çerkezköy’de daha önce 7 farklı sergilediklerini söyleyen Nihat Üçtepe, “Daha önceki oyunlarda farklı arkadaşlardan oluşan bir ekiple çalıştık. Bu ekibimiz ise henüz çok yeni ve bu bizim birlikte gerçekleştirdiğimiz ilk oyun oldu. Aynı ekiple aynı oyunu 29 Mart’ta tekrar sergileyeceğiz. Bu oyundan elde edilen gelir İnci Narin Yerlici İlköğretim Okulu için kullanılacak” dedi. 
ROL DAĞILIMI ŞÖYLE YAPILDI
Oyunda 1960’lı yıllarda İstanbul’un Şişli semtinde gerçekleşen bir olay anlatılırken, Şişli’deki büyük apartmandan, apartman sakinleri ile apartmanın kapıcısı arasındaki günlük yaşamdan bazı kesitler anlatıldı. Oyunda Kaptan rolünü Mehmet Erdem Öğüt, Köylü rolünü Özkan Övet, Taşralı Tüccar ve Berber Salih rolünü Zeynel Buldu, Ziyaretçi rolünü Gökhan Göbelek, Polis rolünü Erhan Demirkol, Belkıs ve Ayşe rolünü Güldal Zekioğlu, Nejat rolünü Mehmet Erkan Bekir, Selma rolünü Nilay Kara, Rauf rolünü Süleyman Berk, Ahmet rolünü Hasan Sağlam, Sabahat rolünü Tuba Çakmak, Vefa rolünü Gökhan Duran ve Kapıcı rolünü de Nihat Üçtepe üstlendi. Nazan Alkan’ın suflörlük yaptığı oyunun dekorunu da Bilal Küçük Çoban düzenledi. Oyunu AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez ve Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda tiyatro sever izledi.
Haber / Ahmet KARDEŞ

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10