İnsan kaçakçılarına operasyon; 16 gözaltı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen çeteye İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, aralarında Filistin ve

Tekirdağ 29.03.2012 19:39:00 0
İnsan kaçakçılarına operasyon; 16 gözaltı

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen Aralık ayında Marmara Ereğlisi’nde bir grup kaçak yakaladı. Filistin uyruklu oldukları belirlenen kaçakların ifadelerini alan jandarma ekipleri, ifadeler doğrultusunda İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'de insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen çetenin üyelerini Cumhuriyet savcılığı koordinesinde teknik ve fiziki takibe aldı. 3 ay süren takipte Filistin ve Irak uyruklu çete üyelerinin yardımıyla irtibat kurulan kaçakların yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine götürüldüğü tespit edildi.

 

16 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

 

3 aylık takibin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, çete üyelerinin İstanbul, Tekirdağ ve Edirne'deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Filistin ve Irak uyruklu çete üyelerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Çete lideri olduğu iddia edilen N.I. ile çete üyeleri, A.P, A.T.'nin firari olduğu öğrenildi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

 

Öte yandan çete üyesi İbrahim B.'nin kısa süre önce Edirne İpsala’da kaçakları Meriç Nehri'ni kullanarak yasadışı yollardan Yunanistan'a geçirmek istediği sırada Yunan polisiyle girdiği silahlı çatışmada vurularak öldürüldüğü öğrenildi. Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadeleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10