Şehitlerin ve Gazilerin şerefi ile oynamayın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Şırnak Uludere’de öldürülenlerin de sivil şehit sayılabileceği şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çer

Çerkezköy 29.03.2012 19:54:00 0
Şehitlerin ve Gazilerin şerefi ile oynamayın

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, önceki gün saat 14.00’da Dernek Binası’nda bir açıklama yaptı.

 

MAZOT KAÇAKÇILIĞI YAPARKEN ÖLEN ŞEHİT DEĞİLDİR

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Şırnak Uludere’de öldürülenlerin de sivil şehit sayılabileceği şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Yarlıgan, “Bu vatan ve toprak uğruna ölen, savaş alanlarında çarpışan şehitler bu ülkenin onurudur. Gaziler de şehitlerden sonra gelir. Gazilik ve Şehitlik kolay erişilen makamlar değildir. Trafik kazasında ölen, eşeğe binip düşen, mazot kaçakçılığı yaparken ölen ya da kalan kişi ne şehit olur ne de gazi. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin onuru ve şerefi ile bu şekilde oynanmamalı. Şimdiye kadar gazilerin aldığı şeref aylığı 400 TL’dir, isterseniz onu da vermeyin. Yeter ki şerefimizle oynamayın” dedi.

 

HALA YAPILMADI

 

Şehit aileleri ve gaziler için yapılan uygulamaların ve alınan kararların yeterli olmadığını söyleyen Yarlıgan, Şehit Aileleri ve Gaziler için yapılacağı söylenen Yasa Taslağı’nın hala yapılmadığını ifade etti.

 

TALEPLERİNİ DE DİLE GETİRDİ

 

Taleplerini de dile getiren Yarlıgan “Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin meclis gündemine getirilmesi gereken bir takım sorunları var. Sosyal güvencesi olan gazilerinde şerefiye hakkı olan maaşlarının asgari ücret düzeyine getirilmesi ve devlet övünç madalyasının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gazi kartı ile İDO deniz yollarında önceleri şehir içi taşımacılığında olduğu gibi şehirlerarası taşımacılıkta da ücret alınmıyordu. Şimdi ise bu uygulama iptal edildi. Bilet bedelinin yüzde 50’sini alıyorlar. Bu ücretin şehit aileleri ve gazilerden alınmamasını talep ediyoruz. TOKİ’nin Şehit aileleri ve gaziler için yer tahsis etmesini istiyoruz. Ayrıca tüp gazda olduğu gibi şehit aileleri ve gazilerimize doğalgazda da indirim yapılması taleplerimiz arasında. Tüm gazi ve şehit ailelerinin Devlet Hastanelerinden faydalandığı gibi özel hastanelerden de sevk almadan, katkı payı ödemeden, konaklama ve tahlillerden ücret alınmamasını talep ediyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMA YAPILMASINI BEKLİYORUZ

 

Yarlıgan bu ve benzer talepleri, Derneğin Saray Şube Başkanı Abdurrahim Yorulmaz aracılığıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer başta olmak üzere birçok milletvekiline ilettiklerini ve bu konuda çalışma yapılmasını beklediklerini söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10