Okul bahçesinde uçak sergileniyor

Tekirdağ'da, öğrencilerin havacılığa ve uzay bilimine merakını artırmak isteyen özel okul, hurdaya çıkartılan 8 kişilik Amerikan yapımı 'Paper 31 A' 1972 model uçağı satın alarak bahçesinde se

Tekirdağ 30.03.2012 18:13:00 0
Okul bahçesinde uçak sergileniyor
Tekirdağ'da, öğrencilerin havacılığa ve uzay bilimine merakını artırmak isteyen özel okul, hurdaya çıkartılan 8 kişilik Amerikan yapımı 'Paper 31 A' 1972 model uçağı satın alarak bahçesinde sergilemeye başladı.
OKULDA SERGİLENİYOR
Tekirdağ Özel Aka Koleji, bir dönem işadamı İshak Alaton'un kullandığı Atatürk Havalimanı hangarında hurdaya ayrılan Amerikan yapımı 8 kişilik uçağı bahçesinde sergilemek için satın aldı. Parçalar halinde TIR'la Tekirdağ'a getirilen uçak, bakımı yapılarak monte edilip boyandıktan sonra yeni eğitim yılında okulun bahçesinde sergilenmeye başlandı.
TEKNOLOJİ OLARAK FAYDALI OLUYOR

Öğretmenleri tarafından bahçedeki uçağa bindirilen ana sınıfı öğrencileri, pilot koltuğuna oturarak oyun oynuyor. Öğrencilerin havacılık alanındaki ilgisini artırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Okul Müdürü Zafer Erdoğan “Havacılık mesleğine ilgiyi uyandırmak için uçağı buraya getirdik. Okulumuz dışında Tekirdağ'ın birçok yerinden öğrenci ziyaretçilerimiz oluyor. Teknoloji anlamında da onlara faydalı olduğumuzu düşüyoruz. Çocuklarımıza teknolojiyi tanıtmak, havacılığı sevdirmek için bu uçağı kullanıyoruz. Uçağımızda zaman zaman öğrencilerimiz etkinlikler yapabiliyorlar” dedi. Okul yönetiminin uçak için 170 bin Amerikan Doları ödediği ifade edildi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10