“Yeraltı suyu, altından daha değerli”

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Kapaklı’daki su sorunlarını görüşmek amacıyla Belediye Su İşleri Müdür Vekili Ahmet Candan ile birlikte Edirne Devlet Su İşleri (DSİ) 11. BÃ

Çerkezköy 30.03.2012 18:30:00 0
“Yeraltı suyu, altından daha değerli”

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Kapaklı’daki su sorunlarını görüşmek amacıyla Belediye Su İşleri Müdür Vekili Ahmet Candan ile birlikte Edirne Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

 

DSİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİLER

 

DSİ Bölge Müdürü Yunus Algın ile görüşen Demir ve Candan, Kapaklı'daki su kuyuları, günlük su tüketimi ile ilgili bilgiler vererek, hızla artan nüfusun su ihtiyacının nasıl karşılanacağı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Kapaklı'da mevcut iki su terfi merkezinin bulunduğunu belirterek “Abone başına yıllık 72 metreküp su tüketiliyor. Yıllık 1 milyon 792 bin 806 metreküp su üretilirken, yılda 1 milyon 629 bin 817 metreküp su harcanıyor” dedi.

 

KAÇAK SU KULLANIMI, TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

 

Kaçak su hususunda ciddi çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların da sonuç verdiğini belirten Demir, Türkiye ortalaması yüzde 15 olan kaçak su tüketiminin Kapaklı’da yüzde 10 seviyelerinde olduğunu söyledi. Kapaklı’nın her yıl 10 bine yakın göç aldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Demir, önümüzdeki yıllarda yeni su kuyularının devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

 

“SU İHTİYACININ GİDERİLMESİ İÇİN GEREKLİ KATKIYI VERECEĞİZ”

 

İller Bankası’nın bu konuda bir çalışması olduğunu söyleyen Demir, o projeye uygun olarak çalışmaların ivedilikle yapılması gerektiğini ve bu konuda DSİ'nin de gerekli katkıyı sağlayacağına inandığını belirtti. Ziyarette konuşan DSİ 11 Bölge Müdürü Yunus Algın da proje çerçevesinde kanunlara uygun olarak içme suyu ihtiyacının giderilmesi için gerekli katkıyı vereceklerini ifade etti.

 

“YERALTI SULARI ALTINDAN DAHA DEĞERLİ”

 

Aynı zamanda Ayvacık Barajı için gerekli çalışmaların yapıldığını ve yaklaşık 3 yıl içerisinde bu projenin hayata geçirileceğini söyleyen Algın; Ayvacık Barajı’ndan Saray, Büyükyoncalı ve az bir miktar da Kapaklı'ya su verileceğini açıkladı. Organize Sanayi Bölgesi'nin Büyükyoncalı Barajı ile ilgili çalışması olduğunu ifade eden Algın, OSB'lerin yer üstü sularını kullanmasının daha iyi olacağını belirterek, “Yeraltı suları altından daha değerli bir öneme sahip ve bu kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Bilinçli kullanılmadığı takdirde ileriki zamanlarda su sıkıntıları yaşanacaktır” dedi. DSİ 11 Bölge Müdürlüğü Yeraltı Su Projeler Müdürü Ercüment İmmet’in de hazır bulunduğu toplantıda Kapaklı su kuyuları ve su alt yapı çalışmaları harita üzerinden incelenerek Bölge Müdürü Yunus Algın’a bilgi verildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10