Ordu; Toplanan otopark paralarını ne yaptınız?

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de üç caddede paralı otopark çalışmalarının halen yapılmadığını ifade ederek, Çerkezköy Belediyesi&#

Çerkezköy 2.04.2012 08:32:00 0
Ordu; Toplanan otopark paralarını ne yaptınız?

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy’de yapılamayan paralı otopark hakkında açıklamalarda bulundu.

 

HALA OTOPARK YAPILMADI

 

Çerkezköy’de Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddeleri’nde paralı otoparkın faaliyete girmediğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu “Çerkezköy’de 33 cadde var. Çerkezköy Belediyesi bunların içersinde sadece üç cadde üzerinde paralı otopark yaparak araçların paralı bir şekilde duracağını ifade etti. Otopark yönetmeliğinde ana caddeler, trafiğin akış olduğu bölümlerde, inşaat ruhsatlarında, iskanların durduğu yerlerde işyeri olan kişilerin arabaları park etmesi için peşinen belediye bu kişilerden otopark yapacağım diyerek para tahsis etmiştir. Belediyenin almış olduğu para ile beraber bizim görmediğimiz, buradaki iskan eden arkadaşlarımıza ne otopark yapmışlardır, ne de otoparkın alt yapısını yapmıştır” dedi.

 

“TOPLADIĞINIZ PARAYI NE YAPTINIZ”

 

Çerkezköy Belediyesi’ne “Şuana kadar otopark bedeli olarak inşaatlardan topladığınız parayı nereye harcadınız” sorusunu soran Mustafa Ordu “Bu otopark için toplanan para başka yerlerde harcanamaz. Bunun denetleyicisi ise Vali ve Kaymakamdır. Bunun için Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı olarak önce sekiz senedir bu belediyeyi yöneten bu arkadaşlara otopark alt yapısında her hangi bir yatırım yapıp yapmadıkları ve bu paranın nerede olduğunu soruyorum. Üç cadde üzerinde yapılan otoparkın işletmesi nasıl yapılacağı, kimlere verileceği ve hangi şartlarda yapacağı konusunda da tereddütlerim var” dedi. 

 

“İLK ÖNCE KALDIRIMLARI ISLAH ETSİN”

 

Öztrak Caddesi üzerinde okul giden öğrencilerin kaldırım olmadığı için cadde üstünden okula gitmek zorunda kaldığını söyleyen Ordu “Çerkezköy Belediyesi önce bu kaldırımları ıslah etsin, ondan sonra araba yollarını ıslah etmeye gitsin. Caddeler paralı olduğu zaman cadde üstündeki esnaflara bakıldığı zaman sağında 200-300 metre araba bıraktığın zaman bu esnaf arkadaşlarımız kepenk kapatacaklardır. Onun için biz diyoruz ki önce bu gibi şeylere girdiği zaman bu caddelerin üzerinde en fazlası yüz metreyi geçmeyecek şekilde otoparkların yapılması lazım. Vatandaşlardan aldığı para ile bu caddeler üzerindeki otoparklar paralıya dönsün” dedi.

 

“FİKİR DANIŞABİLİRİZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı olarak kurulacak bir komisyon ile bu caddelerdeki esnaflarla görüşme yapacaklarını kaydeden Ordu “Kendileri ile konuştuktan sonra onların da görüşünü alacağız. Bizler de kendi görüşümüzü onlara aktaracağız. Esnaflarımızla vereceğimiz kararlarla birlikle açıklamayı yapacağız. Belediye yönetiminin çalışırken önce topladığı paralar ile nereye otopark yaptığını ve bu paranın nereye harcandığını açıklaması lazım. Eğer bilmiyor ise biz onlara otopark yerinin bu caddenin neresine yapılacağı konusunda fikirler üretebiliriz” diye konuştu. 

 

ALİ ERTEM’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Önceki günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in “İspat etsin istifa etmeyen şerefsizdir, ama ispat etmeyen de şerefsizdir” sözüne açıklık getiren Ordu “Böyle inançlı bir adamı Allah’a havale ettiği için çok teşekkür ediyorum. Kamuoyu bilsin ki birkaç açıklamadan sonra halkı ve toplumu ilgilendiren bu şahsiyete çevirdiği bu problemin cevabını vereceğiz. Yapmış olduğu açıklamaları, nokta, virgül ve ünlemine kadar takip ederek tüm kamuoyunu sen ben konusunu açıklayacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10