Kaçak sigara malzemesi taşıyan Tır’a operasyon

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekiplerinin üç günlük takipten sonra düzenlediği operasyonda Yunanistan’dan kaçak yollarla getirilmiş 'makaron' denilen 1

Çerkezköy 2.04.2012 09:11:00 0
Kaçak sigara malzemesi taşıyan Tır’a operasyon

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele ekiplerinin üç günlük takipten sonra düzenlediği operasyonda Yunanistan’dan kaçak yollarla getirilmiş "makaron" denilen 11 milyon adet filtreli boş sigara kağıdı ele geçirildi. Polisin tıra yaptığı nefes kesen operasyon polis kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

 

11 MİLYON BOŞ SİGARA KAĞIDI ELE GEÇİRİLDİ      

 

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yurda kaçak yollardan "makaron" denilen filtreli sigara kağıdı sokulacağı ihbarını aldı. Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı’ndan tırın girdiğini belirleyen KOM ekipleri, tırı takibe aldı. Marmara Ereğlisi ilçe girişinde tertibat alan polis ekipleri, tırın önünü keserek nefes kesen bir operasyon düzenledi. Tır şoförü H.Y’yı (35) araçtan indiren polis ekipleri, şoförü kelepçeleyerek emniyete götürdü. Bu anlar ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

4 SAATTE BOŞALTILDI

 

Cumhuriyet savcılığından alınan arama kararı ile tırda yapılan aramada, bin yüz koli içerisinde 11 milyon adet filtreli boş sigara kağıdı ele geçirildi. Yunanistan’dan geldiği belirlenen tırın, içindeki makaronların Kuzey Irak’ta bulunan sigara fabrikalarına kaçak yollardan götüreceği öğrenildi. Polis ekipleri yaptığı araştırmada piyasa fiyatı 300 bin TL olan malların, pkknın kontrolünde Kuzey Irak’taki sigara fabrikalarına götürülerek buradan da yurda kaçak sigara olarak sokulduğu tespitini yaptı. Tırda ele geçirilen bin koli içerisinde bulunan 11 milyon adet filtreli boş sigara paketleri polislerin işleminin ardından Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. 10 kişi bir tır dolusu sigara kağıdını 4 saatte boşalttı. Olayla ilgili olarak göz altına alınan tır şoförü H.Y’nin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılacağı öğrenildi.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10