Öğrencilerden engellilere anlamlı destek

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 4 yıl önce başlatılan kapak toplama kampanyasına destek veren Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 2011 yılı Ekim ayından beri topladıklar

Çerkezköy 2.04.2012 20:02:00 0
Öğrencilerden engellilere anlamlı destek
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 4 yıl önce başlatılan kapak toplama kampanyasına destek veren Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 2011 yılı Ekim ayından beri topladıkları plastik kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim etti.
KAPAKLARI TESLİM ETTİLER
Dün saat 13.30’da okulda düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya kampanya ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilerde engellilik bilincini oluşturmak, doğada çok zor yok olan kapakların tekerlekli sandalye olarak ihtiyaç sahiplerine geri dönüşümünü sağlamak ve kendi düştükleri duruma, bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocukların düşmemesi için onları bilinçlendirmek adına 4 yıl önce bu kampanyayı başlattıklarını belirten Çetinkaya, bu kampanyanın Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi yurtdışında bazı ülkelerde de uygulanmaya başlandığını söyledi. 
“TOPLUMA MAL OLMASINI AMAÇLIYORUZ”
Bu kampanyanın ve bu bilincin topluma mal olmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya “Nasıl sakat kaldığımızı sizlere anlatarak sizleri bilgilendirmek, bir çocuğun sakat kalmaması için neler yapılması gerektiğini anlatmak için bu kampanyayı başlattık. Bu kampanyaya katkı sağlayarak hem doğada uzun yıllarda yok olabilen plastik kapakların doğayı kirletmesini önlüyor hem de bir engellinin hayatını kolaylaştırıyorsunuz” diye konuştu. Öğrencilerden, etraflarında ihtiyaç sahibi olan engellileri derneğe yönlendirmelerini isteyen Çetinkaya “Dernek olarak bu engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
“ENGELLİLERE FAYDALI OLABİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Sakatlar haftası dolayısıyla ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “En yakın arkadaşın engelli olsa onun için ne yapardın” konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışma düzenleyeceklerini belirten Hayrettin Çetinkaya, tüm öğrencilerin bu yarışmaya katılabileceğini söyledi. Çetinkaya, duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Sedat Danakol da Ekim ayında bu kampanyayı başlattıklarını ve öğrenciler ile velilerin yanı sıra bazı vatandaşların da kampanyaya destek verdiğini söyledi. Düzenlenen bu kampanya ile bir engelliye olsun faydalı olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Danakol “Kampanyamız devam edecek. Öğrencilerimize ders dışında insani davranışlar kazandırmak için bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10