Neden trafik ışığı takılmadığını sordu

70 bin nüfusu bulunan Kapaklı’da Pınar Bulvarı’nda trafik ışıkları olmadığı için sık sık kazaların yaşandığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan

Çerkezköy 3.04.2012 20:11:00 0
Neden trafik ışığı takılmadığını sordu
70 bin nüfusu bulunan Kapaklı’da Pınar Bulvarı’nda trafik ışıkları olmadığı için sık sık kazaların yaşandığına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
IŞIĞIN OLMAMASI KAZALARA NEDEN OLUYOR
Trafiğin oldukça yoğun olduğu bulvarda trafik ışığı olmamasının ölümlü kazalara da neden olduğunu ifade eden Yüceer “Konuyla ilgili Belediye tarafından bulvara trafik ışığı takılması için başvuruda bulunulmuş fakat bahsi geçen bulvara trafik ışığı takma yetkisi Karayollarına ait oldu için bir sonuç alınamamıştır. Geçtiğimiz günlerde de Kapaklı Çok Programlı Lisesi 12. sınıf öğrencisi Bahar Tekiner’e okulun önünde trafik ışığı olmadığı için karşıdan karşıya geçerken otomobil çarpmış, öğrenci olaydan yaralı kurtulmuştur” dedi.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Trafik ışığı olmadığı için sık sık kazalar yaşanmasının ve bu konuda tedbir alınmamasının vatandaşları tedirgin ettiğini ifade eden Yüceer “Kapaklı’da yaşayanlar bir an önce bulvara trafik ışığı takılması ve bir daha ölümlü kaza yaşanmaması için yetkililerden yardım beklemektedirler. Ayrıca Çorlu-Çerkezköy arasında bulunan yolda da trafik ışıklarının düzenli bir şekilde çalışmaması, sorunun yalnızca beldelerle sınırlı kalmadığını göstermektedir. İşçi ve toplu taşıma araçlarının yoğun olarak kullandığı yolda trafik ışıklarının çalışmaması her gün ölüme davetiye çıkarmaktadır” dedi.
TRAFİK IŞIĞI TAKILMAMASININ GEREKÇELERİ NELERDİR?
Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde Pınar Bulvarı’nda ölümlü kazalar olmasına rağmen trafik ışığı takılmamasının gerekçelerini soran Yüceer, ülkemizde 2011 yılında trafik kazaları nedeniyle 3 bin 821 kişi hayatını kaybetmişken, trafiğin yoğun olduğu Çorlu-Çerkezköy arasındaki yolda hala trafik ışıklarının düzenli çalışmamasının nedenlerini de sorarak “Her yıl binlerce yurttaşımız trafikte hayatını kaybediyorken neden kalıcı önlemler alınmamaktadır?” dedi.

Haber / Sevim BOZKURT 


0282 726 91 91
0282 747 65 10