Bu bahar Erguvan'da başka yaşanacak

Narin Park’ın birinci etabı olan Erguvan Sitesi tamamlandı.

Çerkezköy 3.04.2012 20:14:00 0
Bu bahar Erguvan

Narin Park’ın birinci etabı olan Erguvan Sitesi tamamlandı.

 

ÇERKEZKÖY YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR

 

Erguvan Sitesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Martı Gayri Yatırım Ortaklığı (GYO) Bölge Müdürü Ferda Kara, Çerkezköy ve civarının ülkemizin en hızlı gelişen, en çok yatırım yapılan bölgesi olarak ön plana çıktığını belirterek “İstanbul’a olan yakınlığının 2013 yılına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen hızlı tren projesi ile sadece 20 dakikaya inecek olması, İstanbul'un 3. uluslararası havalimanı projesi ile Çerkezköy'e çok yakın olan Silivri'nin ön plana çıkması gelecek yıllarda Çerkezköy’ün değerini daha da arttıracak faktörlerdir. Tekirdağ'da ihalesi yapılacak olan yeni liman projesi ve Halkalı Gümrüğü'nün Çerkezköy'e taşınması ile ilgili projeler de bölgeyi cazip kılan diğer faktörlerdir. Martı GYO tarafından gerçekleştirilen Narin Park projesi ile Çerkezköy yepyeni bir çehreye kavuşuyor” dedi. 

 

İHTİYAÇLARI OLAN İMKANLARA KAVUŞACAKLAR

 

436 bin metrekarelik arazi üzerinde yer alan 7 bin konut ve alışveriş merkezi ile çok çeşitli sosyal yaşam ünitelerini kapsayan Narin Park ile Çerkezköy’de yeni bir ilke imza atıldığını belirten Ferda Kara, güvenli ve kaliteli bir inşaat anlayışı ve çağdaş bir iç mimariyle sunulan evlerin Çerkezköy’ün en önde gelen yaşam alanlarından biri olmasını hedeflediklerini söyledi. Alışveriş merkezleri, kolej, şehir meydanı, spor kulübü, mini golf kulübü, atlı spor imkânları ve çocuk kulübü, tenis kortları, açık-kapalı yüzme havuzları, sinemalar, restoranlar, sağlık merkezi gibi yapılarıyla tüm sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilen, Çerkezköy’de yeni ve farklı bir yaşam başlatılmasının esas alındığını ifade eden Martı GYO Bölge Müdürü Ferda Kara “Çerkezköy'de özellikle kültür-sanat ve sosyal yaşama yönelik alanlar konusunda eksiklikler bulunuyor. Dolayısıyla bu çalışmayla bizi tercih eden Narin Park sakinleri ve Çerkezköylüler ihtiyaçları olan imkânlara kavuşacaklar. Bu imkânlara örnek olarak KİPA'yı verebiliriz. Narin Park'ta KİPA'nın açılmasıyla Çerkezköy, ihtiyacı olan alışveriş merkezine kısmen kavuşmuş oldu. KİPA, bölgeyi değiştirdi” diye konuştu.

 

İLK ETAP TAMAMLANDI

 

Narin Park projesi ile Çerkezköy'ü daha da güzelleştireceklerini söyleyen Kara “Bu eksiklikler ile birlikte şehir içi site yapılarının bulunmaması nedeniyle Çerkezköy tercih edilen bir yaşam alanı değildi. Narin Park'ın inşa edilmesiyle birlikte hem bölgede yaşayanlara, hem de her gün İstanbul'dan iş için buraya gelip giden insanlara Çerkezköy'de yaşayabilecekleri bir yaşam alanı oluşuyor. Narin Park'ın tamamlanan etabı Erguvan Sitesi'nin satışları devam ediyor” dedi.

 

PEKÇOK AVANTAJ SUNULUYOR

 

Tamamlanan Erguvan Sitesi’nin özelliklerinden de bahseden Kara, Narin Park’ın ilk ayağı olan ve toplam 15 bloktan oluşan Erguvan Sitesi’nin 36 bin metrekarelik alana kurulduğunu ve 548 daireden oluştuğunu belirterek “Erguvan Sitesinde 57 metrekareden 204 metrekareye kadar 11 farklı tipte daire bulunuyor. Şu an 1+1, 2+1, 3+1 ve 5+1 çatı katı dubleks alternatiflerinden az sayıda da olsa satılabilir dairelerimiz bulunuyor” dedi. Erguvan Sitesi sakinleri için, her blokta TSE standartlarında yüksek hızlı 2 asansör, davlumbaz, ocak, fırın ve bulaşık makinesinden oluşan ankastre beyaz eşyalar, ECA marka kombili ısıtma sistemi, su deposu, görüntülü dijital intercom sistemi ve her daire için ayrı depolama alanı bulunduğunu belirten Ferda Kara, sitenin sosyal yaşam alanlarında ise site sakinlerine 250 metrekare yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, çocuk oyun parkı, açık otopark, kapalı sosyal tesis alanı, fitness, sauna, açık spor alanları, özel dış mekân peyzaj uygulaması ve 24 saat güvenlik hizmeti avantajlarının sunulduğunu ifade etti.

 

360 AY ÖDEME İMKANI

 

Ödeme konusunda sunulan avantajları da anlatan Martı GYO Bölge Müdürü Ferda Kara “Erguvan Sitesi’nde ev sahibi olmanın en önemli avantajlarından bir tanesi 360 aylık kredi ödemelerinin sabit olması ve değişmemesidir. Kirada oturmak yerine sitemizden ev sahibi olmayı tercih edenler 30 yıllık dönem içerisinde bir ev daha alabilecek kadar tasarruf edebiliyor. 82 bin TL'den başlayan fiyatları düşünürsek evlerin kira ile birlikte kendilerini 12,4 senede geri ödediğini söyleyebiliriz. Üstelik ev sahipleri satın aldıkları daireye hemen taşınabiliyorlar. Bu da büyük bir avantaj oluşturuyor. Ödeme konusunda sunulan avantajların en önemli özelliği ister 30 yıla kadar vade, ister sıfır faiz ile, ister peşinata göre indirim veya hiç peşinatsız ev sahibi olma gibi geniş bir ödeme planı yelpazesidir. Bu sayede herkesin kendi bütçesine uygun, 'kişiye özel' ödeme planları hazırlanabiliyor. Bunun yanı sıra daireleri hemen teslim ettiğimiz için yatırım amaçlı daire alanlar hızlı bir şekilde kiracı bulabiliyor. Sistemimizin önemli bir avantajı her ekonomik durum için bir alternatifin bulunmasıdır.   Peşinatı olan ya da olmayan ya da kimi aylar daha çok, kimi aylar daha az ödeyebilenler için uygun seçenekler sunuyoruz. Ayrıca dairelerimiz tamamlanmış olduğu için arzu edilen her bankadan her tip kredi alma imkânı da mevcuttur” dedi.

 

SATIŞ SONRASI DA ÇEŞİTLİ İMKANLAR SUNULUYOR

 

Son bir yıl içerisinde Narin Park Erguvan Sitesinden ev alan yatırımcının yüzünü güldüren oranlarda değer kazandığını ifade eden Kara “Narin Park, bir Martı GYO projesidir. Martı GYO A.Ş., Martı grubunun 45 yıllık turistik tesis konusundaki bilgi ve birikimini, üstün kalite anlayışını Narin Park projesine taşıyor” diye konuştu. Satış sonrası da çeşitli imkanlar sağlandığını ifade eden Ferda Kara, satış sonrası hizmetlerde önceliklerinin müşteri memnuniyeti olduğunu vurgulayarak “Satış sonrasında her inşaatta yaşanabilecek, işçilikten kaynaklanan imalat ve problemleri Narin Park güvencesiyle tarafımızdan anında sahipleniliyor ve çözüm üretiliyor. Sitemizde görev yapan satış sonrası destek birimimiz, site sakinlerimize hizmet veriyor. Satış sonrası hizmet birimimizin amacı tüm sorunlarda müşteri memnuniyetini sağlamaktır” bilgisini verdi. Satış sonrasında talep eden müşterilerin su, doğalgaz açılışlarının da Narin Park Güvencesi ile gerçekleştirildiğini söyleyen Kara “Tapu devri ve kiralama bedelsiz olduğundan yatırımcılar vakit kaybı yaşamıyorlar” dedi.

 

EĞİTİCİ HİZMETLER VERİLİYOR

 

Erguvan Sitesi sakinlerine yönelik eğitici hizmetler veren çeşitli programlar düzenlediklerini söyleyen Ferda Kara “Çocuklara yönelik ücretsiz drama derslerimiz de bunlardan biridir.  Program kapsamında Erguvan Çocuk Kulübü’ne üye olan çocuklar 3 farklı grup için düzenlenen drama atölyelerine katılıyor. 5-13 yaş arası çocuklara yönelik atölye çalışmalarımızı Yaratıcı Drama eğitimini Türkiye ve İngiltere’de tamamlayan Özge Arıcan yönetiyor. Bu drama dersleriyle çocukların özgüven kazanmasını, çevrelerine olan duyarlılıklarının ve farkındalıklarının gelişmesini, yetenek ve becerilerinin tanınmasını, problem çözümünde başarılı olmalarını hedefliyoruz. Drama atölyelerimizi eğitim-öğretim dönemi boyunca Cumartesi günleri düzenlemeye devam edeceğiz. Program sonunda her grup 20 dakikalık birer gösteri yapacak” dedi.

 

“SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ İLE ÇALIŞMAYA DECAM EDECEĞİZ”

 

Çevrenin korunmasına ve bu konudaki farkındalığın artmasına da büyük önem verdiklerine değinen Kara “Öncelikli olarak Erguvan Sitesi sakinleri için Çöplerin Ayrıştırılması ve Atık Yönetimi Projesi eğitim programı düzenledik. Sitenin sosyal tesislerinde gerçekleştirilen eğitimi Çerkezköy Belediyesi Çevre Mühendisi Emine Yasavul verdi. Çevre Mühendisi Seyit Ahmet Kaya'nın da konuşmacı olarak katıldığı eğitim sonrasında atıkların ekonomik ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi konusunda örnek bir çalışma yapıldı.  Çalışmalarımıza sosyal sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ÖZEL GÜNLER, MAKETLE İLAN EDİLİYOR

 

Özel günlerde sitenin önüne büyük maketler yerleştirdiklerini ifade eden Martı GYO Bölge Müdürü Ferda Kara “Bu maketlerin amacı büyüklere nostalji, çocuklara ise anne ve babalarının çocukluklarından izler taşımak. Anneannelerimiz ve babaannelerimizden çok duyduğumuz özel gün tanımlarını hatırlatmak istedik. Ana Fikri ‘’ Cemre Düşmesi’’ tanımlaması ile başladı. Bunları doğru anlatabilmek için büyüklerimizin çok kullandığı, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş saatli maarif  takviminden yola çıktık. Saatli maarif takviminde bulunan özel günleri tespit etmemizin ardından hangilerini maket ortamına daha rahat taşıyabileceğimize karar veriyoruz. Daha sonra özel günleri ve haftaları site girişimizde büyük maketlerle ilan ediyoruz. Böylece, Erguvan Sitesi sakinlerini hem bilgilendiriyoruz, hem de kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Site girişindeki maketlerle duyurduğumuz etkinliklerimiz devam edecek” dedi.


  

0282 726 91 91
0282 747 65 10