“Ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyoruz”

Kızılpınar kent Konseyi’nin Nisan ayı toplantısı dün gerçekleştirildi. Mücahit Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz,

Çerkezköy 3.04.2012 20:15:00 0
“Ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyoruz”

Kızılpınar Kent Konseyi’nin 2012 Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Kent Konseyi Başkanı Mücahit Aydın başkanlığında gerçekleştirildi. 

 

MECLİS SALONUNDA YAPILDI

 

Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen toplantıya Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve konsey üyeleri katıldı.

 

“AMELİYAT OLMAZSA GÖZLERİNİ KAYBEDECEK”

 

Toplantıda söz alan Kızılpınar 125.Yıl İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Recep Binici okullarında yedinci sınıfta okuyan bir öğrencilerinin milyonda bir görülen bir göz hastalığına yakalandığını ifade ederek “ Öğrencimizin durumuna çok üzülüyoruz. Yapılan tetkiklerde doktorlar ameliyat dedi. Öğrencimiz kısa süre içersinde ameliyat olmazsa gözlerini kaybedecek. Kızılpınar Belediyesi 2 bin TL vererek çocuğumuzun İstanbul’da bir özel hastanede kaydını yaptırdı. Bir göz için masraf 30 bin TL’dir. Kızılpınar’da bulunan iş adamlarımızın bu çocuğumuz için destek vermelerini istiyoruz” dedi. 

 

ÇALIŞMA GRUPLARI BELİRLENDİ 

 

Toplantıda daha sonra Kent Konseyi çalışma grupları oluşturuldu. Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu’na Şehmuz Yılmaz, Çocuk-Kadın-Aile Çalışma grubuna Feyza Nur Taş, Doğa Afetler ve Arama Kurtarma Çalışma grubuna Ahmet Milli, Eğitim, Kültür ve Sosyal Faaliyetler Çalışma grubuna Ergün Hamzalı, Gençlik ve Spor Çalışma grubuna Sami Baygın, Kentlilik Bilinci İmar Planlama Çalışma grubuna Yıldırım Özkul, Ticaret Çalışma grubuna Hacı Ali Rişvan, Sosyal Dayanışma Çalışma grubuna Recep Eş, Tarım ve Hayvancılık çalışma grubuna Osman Dal, İşsizlik ve İstihdam çalışma grubuna Ahmet Günay ve Ümit Zengin, Tüketici Hakları Koruma Çalışma grubuna da Halit Er seçildi.

 

“O GÜNLERİ HEYECANLA BEKLİYORUZ”

 

Çalışma grubunun belirlenmesinin ardından Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz konuşma yaptı. Kızılpınar’ın ilçe olması için umutlarının olduğunu ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Kent Konseyimiz güzel konulara imza atıyor ve güzel işler başaracağına inanıyorum. Kentleşmeye ve ilçe olma yolunda ilerlerken inşallah kent konseyinin toplantısına Kızılpınar Kaymakamı katılacaktır. O günleri gerçekten heyecanla bekliyoruz. Kızılpınar ilçe olmaya taliptir ve inşallah olacaktır. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması kesinleşti. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Nisan’da Tekirdağ kongresine katılacak. İlçe olacak yerler hakkında da açıklama yapması bekleniyor. O günkü toplantıya bütün halkımızı bekliyorum. Bu konudaki taleplerimizi hep birlikte Başbakana iletebiliriz” diye konuştu.

 

LİSE EN BÜYÜK ESERİM OLDU

 

Belediye olarak Kızılpınar’a büyük emekler verdiklerini belirten Korkmaz “Meclis üyeleri ve çalışanlarımızla birlikte gerçekten çok çalıştık. Kızılpınar beldemizde su sorununu ortadan kaldırdık. Beldemize 40 derslikli Endüstri Meslek Lisesini kazandırdık. Okulumuz bitti ve Mayıs ayında ise Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeyi düşünüyoruz. Endüstri Meslek Lisesi Belediye Başkanlığı dönemimde Kızılpınar’a yapmış olduğum en büyük eserlerden birisi oldu. Eğitim bizim için çok önemli” dedi.

 

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ELEKTRİK 

 

Başkan Korkmaz, toplantıya katılanların sorularını da yanıtladı. Beldede yaşanan elektrik kesintilerinin dile getirilmesi üzerine konuşan Başkan Korkmaz, elektrik kesintilerinin kendisini de rahatsız ettiğini belirterek “Belediye olarak her mahalle ve sokağa eşit politikada hizmet ediyoruz. Şimdi bizim dışımızda gelişen durumlar oluyor. Elektrik sıkıntısından ben de rahatsızım. Bu konu ile ilgili Enerji Bakanımızı aradım. İl Başkanımız Ankara’da bu konu hakkında gerekli girişimlerini başlattı. Konu üzerinde hassasiyetle duracaklarına inanıyorum. Tekstil atölyeleri elektrik kesintisinden dolayı isyan ediyor. Tredaş’ın bu konuyla ilgili bir an önce önlem almasını istiyoruz. Özelleştiler ama vatandaş için en iyisini yapmak zorundalar. Ama maalesef elektrik konusunda biz ve Veliköy sıkıntı yaşıyoruz. Çerkezköy’den elektrik alıyoruz. Bu sorunun çözümü için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. 

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Beldede yollarla ilgili sıkıntıların bulunduğunu ifade eden Başkan Korkmaz, “Geniş bir çalışma yaparak yıl sonuna kadar asfaltlanmayan sokak ve cadde bırakmayacağız. Pazarcıların akşama kadar Kızılpınar’da bulunması yönünde de Belediye Meclis üyelerimiz ve pazarcılar ile bir araya gelerek bu sıkıntıyı da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

“DESTEK İSTİYORUZ”

 

Kızılpınar 125.Yıl İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrencinin durumuna çok üzüldüğünü dile getiren Korkmaz “Çocuğumuz gerçekten iki gözünü kaybetmek üzereyken öğretmen arkadaşlarımız farkına varmışlar. 2 bin TL vererek çocuğumuzun hastaneye kaydını yaptırdık. Kızılpınar Belediyesi olarak çocuğumuzun bir gözünün parasını halledeceğiz. İkinci gözün parasını için gereken 30 bin TL için hayırsever vatandaşlarımızdan destek istiyoruz” dedi. Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından Kızılpınar Kent Konseyi’nin Nisan Ayı Toplantısı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10