Çakallar dolandırmaya, vatandaş dolandırılmaya doymuyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de vatandaşları arayıp kendilerini emniyet yetkilisi, polis başkomiser ve savcı olarak tanıtan ve “Hatlarının pkk adına veya Ergenekon terör örgütü

Çerkezköy 3.04.2012 20:25:00 0
Çakallar dolandırmaya, vatandaş dolandırılmaya doymuyor
Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de vatandaşları arayıp kendilerini emniyet yetkilisi, polis başkomiser ve savcı olarak tanıtan ve “Hatlarının pkk adına veya Ergenekon terör örgütü adına kullanılarak hesaplarının bloke edildiğini” söyleyip vatandaşları dolandırarak canlarını yakan çakalların son kurbanı Çerkezköy’den Recep Ş. oldu.
ŞEBEKENİN SON KURBANI
Recep Ş.’yi arayarak kendilerini emniyet yetkilisi olarak tanıtan uyanık dolandırıcılar, “Kimlik bilgilerinize pkk tarafından ulaşıldı ve banka hesaplarınız pkk tarafından bloke edildi. Bu konuyu takip edebilmemiz için acilen bankaya para yatırmanız gerekiyor” diyerek Recep Ş.’den para istedi. Bunun üzerine Recep Ş. Garanti Bankası’na giderek kendisine verilen hesaba 1620 TL para yatırırken, Recep Ş’nin eşini de arayan şebeke üyeleri “Telekonferans yöntemi ile şahıslara ve hesaba ulaşıyoruz. Ama bunu takip edebilmemiz için Yapı Kredi bankası’na para yatırmanız” gerekiyor” diyerek yeniden para istedi.
POLİS ENGELLEDİ
Bunun üzerine Recep Ş. bu kez de Yapı Kredi Bankası’na giderek kendisine verilen hesaba 180 TL yatırdı. Recep Ş’yi yeniden arayan dolandırıcılar bu kez de “Arkadaşlarımız yakalayamadı ama takibimiz sürüyor” diyerek bu kez de Recep Ş.’ye HSBC Bankası’na ait bir hesap numarası vererek bu hesaba para yatırmasını istedi. Recep Ş.  yine kendisine verilen hesaba 5 bin 300 TL yatırdı. Şebeke üyelerinin tekrar para istemesi üzerine Recep Ş. 5 bin TL daha yatırmak için bankaya giderken, Recep Ş.’nin hareketlerinden şüphelenen arkadaşlarını durumu Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Recep Ş. 5 bin TL’yi yatırmasını son anda Çerkezköy polisinin duyarlılığı engelledi.
PEKÇOK KİŞİYİ DOLANDIRDILAR
Son günlerde Çerkezköy’e dadanan telefon dolandırıcılığı şebekesinin aynı yöntemle son bir hafta içerisinde Gökmen K.’den 1230 TL, Dursun A.’dan 1500 TL ve Rafet O.’dan 8 bin TL dolandırarak paraları Urfa’daki bir banka hesabına transfer ettikleri ortaya çıktı. İkisi kamu görevlisi olmak üzere Çerkezköy’de çok sayıda insanı dolandıran şebekenin çalışma yöntemi ise adeta akıllara durgunluk veriyor. Bir taraftan şahsı telefonla arayan şebeke üyeleri bir taraftan da telekonferans yöntemi ile şahsın eşini ya da yakınlarından birini arayarak olaya ayrı bir gizem katıyor. Pkk terör örgütü ile isimlerinin zikredildiğini duyan vatandaşlar ise bu illetten kurtulmak isterken bir anda kendilerini şebekenin ağında buluyor. Bundan sonrası ise mağduriyete ve trajikomik olaylara sahne oluyor.
GERÇEK POLİSTEN YARDIM İSTEYİN

Geçtiğimiz hafta Çerkezköy emniyetinin belediye hoparlöründen defalarca halka yaptığı duyuru ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün cep telefonu kullanıcılarına yönelik gönderdiği uyarı mesajlarına rağmen halen eğitimli insanların bile bu tuzağa düşmesi hayretle karşılanırken, emniyet yetkilileri, benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların derhal 155’i arayarak gerçek polisten yardım istemelerinin vatandaşların canının yanmasının önüne geçeceğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmasını ve daha akıllı hareket etmesini istedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10