Meclis’te 6-6 gerginliği

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Toplantısı dün gerçekleştirildi. Faaliyet raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında, komisyon üyelerinin seçimi sırasında gerginlik yaşan

Çerkezköy 4.04.2012 19:53:00 0
Meclis’te 6-6 gerginliği
Kızılpınar Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.
KIZILPINAR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıyı açmadan önce bir konuşma yapan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Faruk Korkmaz’ın bilgilendirmesinin ardından toplantıda ilk olarak 2011 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclise başkan vekili AK Partili Meclis Üyesi Ramazan Çokbilir başkanlık etti. Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem’in okuduğu faaliyet raporunda Kızılpınar Belediyesi’nin 2011 gelirinin 8 milyar 123 milyon 666 bin TL, giderinin ise 15 milyar 603 milyon 501 bin TL olduğu açıklandı. Okunan faaliyet raporu HAS Partili Meclis Üyesi Hüseyin Şenses’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından Faruk Korkmaz yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Faaliyet raporunu kabul eden meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Faruk Korkmaz “Bu başarının arkasında meclis üyelerimiz ve çalışanlarımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de dilekçeler görüşüldü. Vahdet Akın’a ait dilekçede yer alan “186 nolu parsel üzerinde toplu konut yapılması” talebi görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
İMAR KOMİSYONU RAPORLARI KARARA BAĞLANDI 
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesine geçildi. Ömer Turna’nın 1346 parselde 1/5000’lik nazım imar planı talebi komisyon tarafından değerlendirilerek, İl Özel İdaresi tarafından onaylanmış olan 1/25000 ölçekli Tekirdağ Çevre düzeni notlarına göre 1/500’lik nazım imar planlarının bütün olarak yapılacağı notu dolayısıyla talep reddedildi. 
RAPORLAR REDDEDİLDİ
424 Ada 1 nolu parselin Hürriyet Caddesi’ne cephe kısmında gerekli imar plan tadilatı yapılarak ticaret alanın ayrılması talebi, 652 ada 1 nolu parselin kuzey kısmından 3 metre genişliğinde yeşil bant bırakılması hususunda plan tadilat talebi, 537 ada 1 nolu parselde imar plan tadilatı yapılması talebi ve Aşan Nakliyat Otomotiv Sosyal Hizmetler Gıda İhracat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin 735 ada 11 nolu parselde kiralama talebi İmar komisyonu tarafından reddedildi. İmar komisyonunun tavsiye kararları mecliste de oy birliği ile kabul edildi. 
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Komisyon raporlarının karara bağlanmasının ardından komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Bazı meclis üyelerinin seçimlerin gizli yapılması önerisi üzerine konu oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 6-6’lık beraberlik çıkınca Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın da seçimlerin açık oylaması yapılması şeklinde oy kullanması ile birlikte seçimlerin açık oylama ile yapılması kararlaştırıldı.
BAŞKANIN OYU İLE SEÇİLDİLER
Ücret tarifeleri komisyonu üyeliği, bütçe ve planlama üyeliği ve imar komisyonu üyeliğine 11 meclis üyesinin tamamı aday olurken, yapılan açık oylama sonucu tüm meclis üyeleri 6’şar oy aldı. Oyların eşit olması nedeniyle, komisyon üyelerini, Faruk Korkmaz’ın oyları belirledi. Başkan Korkmaz’ın oy verdiği adaylar Yavuz Kütük, Ahmet Günay, Nevzat Teker, Ramazan Çokbilir ve Cevdet Özdemir Ücret Tarifeleri Komisyonu, Bütçe ve Planlama Komisyonu ve İmar Komisyonu üyeliğine seçildi.
ORTAM GERİLDİ
Komisyon üyelerinin seçilmesinin ardından, aralarında AK Partili bazı Meclis üyelerinin de bulunduğu bir grup meclis üyesinin Başkan Korkmaz ve komisyona seçtiği üyelere cephe alması mecliste gerginliğe neden oldu. Meclisteki gruplaşma Encümen üyeliği seçiminde de sürdü. 2 adayın seçileceği Encümen Üyeliği için Yavuz Kütük, Nevzat Teker, İbrahim Eren ve Ali Kaya Bektaş aday oldu. Gizli oyla yapılan seçimde 4 aday da 6’şar oy aldı. Sonuç eşit çıkınca yeniden oylama yapılırken, yeniden yapılan gizli oylamada da sonuç değişmedi.
İHRAÇ TEHDİDİ GERGİNLİĞİ ARTIRDI
Bunun üzerine sinirlenen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, toplantıya 10 dakika ara verdi. Verilen arada, meclis toplantısına katılan AK Parti İlçe Başkan Vekili Süleyman Bahçekapılı’nın meclise cephe alan AK Partili Meclis üyeleri İbrahim Eren, Celal Yeşilyurt ve Pir Murat Gök’e “sizlerin üyeliğinizi iptal edip, partiden ihraç edeceğiz” diyerek tehditvari konuşması üzerine ortam iyice gerilince diğer meclis üyeleri araya girerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. 
ENCÜMEN ÜYELERİ KURAYLA BELİRLENDİ
10 dakikalık aranın ardından Encümen üyelerinin seçimi ile toplantı devam etti. Gizli oyla yapılan üçüncü seçimde de aynı beraberliğin çıkması üzerine konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı “Bu oylama bu şekilde sabaha kadar sürer” diyerek duruma tepki gösterdi. Adaylar Ali kaya Bektaş, Yavuz Kütük, Nevzat teker ve İbrahim Eren’in aday olduğu seçimlerde üyelerin belirlenmesi için kura çekildi. Yapılan kura çekimi sonucunda Encümen Üyeliğine İbrahim Eren ve Nevzat Teker seçildi. Seçimlerin yapılmasının ardından Kızılpınar Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10