Adalet Sarayı’nın ihalesi sonuçlandı

Çeşitli istek ve şikayetleri iletmek üzere Ankara’ya giden Alaettin Demirbağ, Çerkezköy, özellikle de Kızılpınar ve Veliköy’de yaşanan elektrik sıkıntılarını Enerji ve Tabi Kaynaklar Baka

Çerkezköy 6.04.2012 19:38:00 0
Adalet Sarayı’nın ihalesi sonuçlandı
Ankara’ya giden ve çeşitli temaslarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Ankara temasları ile ilgili bilgi verdi.
KARAAĞAÇ’A 24 DERSLİKLİ MESLEK LİSESİ
Önceki akşam saat 20.00’da basın açıklaması yapan Demirbağ, bir günlük Ankara ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nun durumunu ve Karaağaç’a lise ihtiyacını görüştüğünü belirten İlçe Başkanı Demirbağ “Kapaklı’da 16 derslikli Çok Programlı Lisesi yapılması onaylandı. Karaağaç’a yapılması planlanan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi de değerlendirme aşamasında. En kötü ihtimalle 2013 yılında onaylanacak. Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nu da görüştük. Ama ilköğretim okulları İl Özel İdaresi’nin sorumluluğunda” dedi. Demirbağ, Çerkezköy’deki öğretmen eksiği sorununu da Bakan Dinçer’e ilettiğini söyledi.
ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ BAKANLIĞA İLETTİ
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da Çerkezköy’deki ve özellikle Veliköy ve Kızılpınar’daki elektrik sorununu ilettiklerini ifade eden Alaettin Demirbağ, çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Çerkezköy’deki sanayicilerin bölgeye okul kazandırması amacıyla girişimlerde bulunması için görüşme yaptıklarını belirtti. Bakan Bayraktar’ın konuya olumlu yaklaştığını belirten Demirbağ “Bakan Bayraktar iş adamlarının Çerkezköy’e okul yapması için birkaç sanayici ile görüşeceğini söyledi” dedi.
ADALET SARAYI İHALESİ SONUÇLANDI
Saray Yolunun ihalesinin de yapıldığını belirten Demirbağ, ihaleyi alan firmanın en kısa zamanda açıklanacağını ve çalışmaların başlayacağını söyledi. Çerkezköy Adalet Sarayı ihalesinin de sonuçlandığını ve ihaleyi Serkan İnşaat isimli firmanın kazandığını belirten Demirbağ, bir ay için yer teslimi yapılarak işe başlanacağını ifade etti.
BAŞBAKAN TEKİRDAĞ’A GELİYOR
15 Nisan’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İl Kongresi’ne katılmak üzere Tekirdağ’a geleceğini söyleyen Demirbağ, “Tekirdağ’ın Büyükşehir olması sonucu beldelerin durumunun e olacağı, beldeler kapanacaksa hangi beldelerin ilçe olacağı konusunda taslak hazırlanıyor. Bu konu henüz netlik kazanmadı” dedi.
SİYASET AKADEMİSİ YARIN BAŞLIYOR
Siyaset Akademisi’nin açılışının 8 Nisan Pazar günü saat 12.30’da gerçekleştirileceğini ve ilk dersin saat 13.00’da Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Akbaba ve Siyaset Bilimci Hüseyin Ayman tarafından verileceğini belirten Demirbağ “Siyaset Akademisi için şuana kadar 120 kişi başvuru yaptı. Çerkezköy ve beldelerdeki tüm AK Partili belediye başkanlarımız, Velimeşe Belediye Başkanımız, Çerkezköy Devlet Hastanesi ve özel hastanelerin başhekimleri de akademiye katılıyor” diye konuştu.

Haber / Gülveren VATANSEVER  


0282 726 91 91
0282 747 65 10