Faaliyet Raporu meclisten oy birliği ile geçti

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi. 2011 yılı faaliyet raporunun görü?

Çerkezköy 6.04.2012 19:52:00 0
Faaliyet Raporu meclisten oy birliği ile geçti

Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan mandalı başkanlığında dün gerçekleştirildi.

 

FAALİYET RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Saat 14.00’da başlayan toplantıda ilk olarak 2011 yılı faaliyet raporu görüşülürken, faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında meclise Salih Bezgin başkanlık etti. Kapaklı Belediyesi 2011 yılı faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından İrfan Mandalı yeniden başkanlık koltuğuna oturdu

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Faaliyet raporunun görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilekçelerin görüşülmesine geçildi. 1586 ada 1 nolu parselde yer alan otogarın 10 yıllığına kiralama kararının ayrıntılı olarak düzeltilmesi konulu dilekçenin görüşülmesi sırasında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Geçen toplantıda konuştuğumuzda eksik kararlar almışız. 12 bağımsız bölümün kiralanmasında 10 adet bilet satış yeri, 11 peron vardı. Buna istinaden bir adet kafeterya da ekliyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi üç red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ

 

Bir sonraki dilekçe kapsamında da Kapaklı Revizyon İmar planında kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesi, belirlenen alanların ilanı konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Kazak gölü bölgesinde peyzaj çalışması yapılan üç yerin 10 yıllığına kiraya verilmesi için de oy birliği ile encümene yetki verildi. Dilekçelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belediyenin norm kadro cetvellerinde boş kadro değişikliği yapılması karara bağlandı. İlgili gündem maddesinde teknisyen yardımcısının teknisyen, park ve bahçeler müdürünün ise etüt ve proje müdürü olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

İlgili gündem maddesini görüşülüp karara bağlanmasının ardından encümen üyelerinin seçimine geçildi. Gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliği seçiminde Ali Bayhan 12, Osman Aşık ve Ahmet Yörük 8’er oy aldı. İkinci kez yapılan oylamada 8 oy alan Ahmet Yörük, Ali Bayhan ile birlikte encümen üyeliğine seçildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 1 yıllığına imar komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimde imar komisyonu üyeliğine oy birliği ile Ruhi Özden, Erol Özkan, Ali Bayhan, Mustafa Serat ve Hasan Acar seçildi. Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine ise Adem Sekman, Ali Bayhan, Osman Aşık, Nedim Yılancı ve Salih Bezgin seçildi.

 

TALEP REDDEDİLDİ

 

Komisyon üyelerinin seçilmesinin ardından plan ve bütçe komisyonuna havale edilen konular görüşüldü. Zabıta tembih namesinin 22 maddeden oluşması ile Emlak ve istimlak müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmenliğinin belirlenmesi oy birliği ile kabul edilirken, Özel öğrenci servislerinin sunduğu ecrimesin fiyatlarının düşürülmesi talebi ise plan ve bütçe komisyonu tarafından reddedildi. Komisyonun tavsiye kararı Başkan İrfan Mandalı ve Mustafa Serat’ın kabul oyuna karşılık oy çokluğu ile reddedildi.

 

DENETİM KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin bir diğer maddesinde Belediyede tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılacak olan motor teknikeri, veteriner hekimin ve tesviye teknisyeninin aylık çalışma ücretlerinin ve ek ödeme oranının belirlenmesi konusu görüşüldü. Tekniker’in aylık çalışma ücretinin 1550 TL ve yüzde 82 ek ödeme oranı, Veteriner hekimin ise aylık çalışma ücretinin 2 bin 105 TL ve yüzde 100 ek ödeme oranının belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki maddesinde Denetim Komisyonu raporu görüşüldü. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir bilgilendirme yaptı. Kapaklı Belediyesinin çalışmalarında önemli oranda iyileştirme görüldüğü ve iyileştirmenin devam etmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

SATIŞ TALEBİ İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Denetim Komisyonu raporu hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından Kapaklı Belediyesi hizmet içi eğitim yönetmeliğinin görüşülmesine geçildi. Hizmet içi eğitim yönetmeliğinin verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.  675 ada 4 parseldeki 30.20 metrekarelik, 1837 ada 22 ada parseldeki 64.57 metrekarelik, 128 ada 12 parseldeki 53.50 metrekarelik, 973 ada 28 nolu parseldeki 113.77 metrekarelik, 1638 ada 3 parseldeki 210.25 metrekarelik, 1306 ada 15 nolu parseldeki 49 metrekarelik ve 472 ada 2 nolu parseldeki 149 metrekarelik belediye hisselerinin hisse ortaklarına satılması talebi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

BAŞKAN İNCELEME VE ARAŞTIRMA GEZİSİNE KATILACAK

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Mahalli İdareler Derneği tarafından 21-28 Mayıs tarihleri arasında İtalya-Roma-Venedik-Milano- Floransa’da ve 10-17 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti Prag-Budapeşte-Viyana düzenlenecek olan inceleme ve araştırma gezisine katılacak meclis üyeleri ve belediye çalışanları belirlendi. 21-28 Mayıs tarihleri arasında İtalya-Roma-Venedik-Milano- Floransa’da bir hafta düzenlenecek olan programa Belediye Meclis üyeleri Hasan Acar, İrfan Demir, Salih Bezgin, Ali Bayhan ve Belediye çalışanları Müjgan Sarmanlardan, Kaan Vaizoğlu, Özgür Çağlayan Çakmak ile Halil İbrahim Erkan’ın katılmasına karar verilirken, 10-17 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti Prag-Budapeşte-Viyana düzenlenecek olan inceleme ve araştırma gezisine ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve meclis üyesi Ali Bayhan’ın katılmasına karar verildi.

 

DİLEKÇELER İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ

 

İnceleme ve araştırma gezisine katılacakların belirlenmesinin ardından imar komisyonuna havale edilen konularla ilgili komisyon kararları görüşüldü. İmar komisyonun tavsiye kararları mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise imar planı ile ilgili dilekçeler görüşüldü. İmar ve şehircilik müdürlüğünün 360 nolu parselin, 723 ada 9 nolu parselin, 110 ada 25 nolu parselin plan tadilatı dilekçesi, 116 nolu S.S.Birlik toplu işyeri kooperatifinin belde sınırları içersinde sanayi yeri olarak kullanılacak yer talebi dilekçesi ve parselasyon işlemleri ile ilgili konular oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Dilekçelerin görüşülmesinin ardından Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10