“Başka yere gidenlerin ‘Başbuğ’u özlüyoruz’ demeye hakkı yok”

MHP’nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 15’inci yıldönümünde MHP Kapaklı Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen törenle anıldı. Programda konuşan Kapaklı Belde Ba

Çerkezköy 8.04.2012 19:22:00 0
“Başka yere gidenlerin ‘Başbuğ’u özlüyoruz’ demeye hakkı yok”
Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Teşkilatı tarafından MHP’nin Merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’in 15’inci ölüm yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.
TÜRKEŞ’İ ANDILAR
Dün saat 13.30’da MHP Kapaklı Belde Teşkilatı’nda düzenlenen programa MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP belde başkanları, MHP’li belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, “Başbuğlar ölür ama arkasında iz ve eser bırakarak ölür. Alparslan Türkeş de bize MHP’yi ve kutlu davayı bıraktı. Önemli olan bu dünyaya eser bırakabilmektir ve Alparslan Türkeş de bunu başarabilmiş ender kişilerden biri” dedi.
“BAŞBUĞ’UN EVLATLARI OLARAK BİZLER BURADAYIZ”
“Bağbuğ’un evlatları ve bozkurtları olarak bizler buradayız” diyen Varol, onu anmaktan çok anlamanın daha önemli olduğunu belirterek “Başbuğ da bunu istiyordu. Onun fikirleri ve idealleri vardı ve bunları gelecek nesillere taşımak istiyordu” ifadesini kullandı.
“BAŞBUĞ’U 3 HİLALİN OLDUĞU YERDE ARAYACAKLAR”
MHP dışında bazılarının “Bağbuğ’u özlüyoruz” diyerek MHP’nin ülküsü, Başbuğ’u yok izlenimi vermeye çalıştığını ifade eden Hayri Varol “Bağbuğ’u özlüyoruz deyip de diğer partilere gidenlerin onu özlemeye hakkı yok. Başbuğ’u 3 hilalin olduğu yerde arayacaklar. Bugünkü MHP’liler bu sahtekarları ortaya çıkarıp bunlar sahtekardır demek zorundadır. Bu da kutlu bir davadır. Başbuğ sahtekarların değil, bozkurtların Başbuğ’udur” dedi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu konuşma yaptı.
“ÜLKÜCÜLÜK MHP’NİN TEKELİNDE”
“Bir ulusun var olması için o ulusun Başbuğ’unun olması lazım. Türk ulusunun Başbuğ’u Türkeş’tir” diyen Mustafa Ordu, Alparslan Türkeş’in MHP’nin ve Türk ülküsünün babası olduğunu söyledi. Alparslan Türkeş’in ülkü hedefini gösterdiğini söyleyen Ordu “Bize vatanınızı böldürmeyeceksiniz. Türk milletinin daha refah yaşaması için çalışacaksınız dedi. Şimdi bazıları ‘ülkücülük MHP’nin tekelinde mi’ diye soruyor. Onun babası Türkeş olduğu için tabi ki MHP’nin tekelinde olacak” diye konuştu.
“BAŞKA PARTİLERE GİDENLER, DALDAN DÜŞEN YAPRAKLARDIR”
Dalından kopan yaprakların önce ağaçların dibine düştüğünü, sonra da rüzgarla birlikte savrulduğunu belirten Ordu “Dalından düşen yaprak ya yerinde çürür ya da rüzgarla birlikte savrulur. Başka partilere gidenler babasına inanmamış ve rüzgarla savrulmuş yapraklardır” dedi. Ülkücülüğün sadece MHP’de olduğunu dile getiren Ordu “Başbuğ MHP tartışılmaz demişti. MHP’nin ne yöneticileri ne delegeleri ne de üyeleri tartışılmaz. Çünkü hepsi başkandır, genel başkandır. Sen üstündekini eleştiriyorsan aslında kendini eleştiriyorsun demektir” dedi.
CANIMIZ DA GİTSE TAVİZ VERMEYİZ
Toplumun kendilerinden çok şey beklediğini söyleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Hem ülkemizi böldürmeyeceğiz hem de en üst seviyeye çıkaracağız. Çerkezköy’de konuşan sadece MHP teşkilatıdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlere, kendilerine rant sağlayanlara, milletin hakkını yiyenlere cevap veriyoruz. Biz MHP’yi temsil ediyoruz, bunu yapmaya mecburuz. Bir kişi de olsak bir ilçeyi temsil ederiz. Bu işi başaracağınıza inanıyorum. Canımız gider taviz vermeyiz, veremeyiz, öyle bir lüksümüz yok” diye konuştu.
“SİZLERLE BERABER BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOK”
1988 yılında Alparslan Türkeş’in Trakya’ya gelişini de anlatan Mustafa Ordu, 2009 yerel seçimlerinde MHP’nin Çerkezköy’de iki belediyeyi aldığını anımsatarak “5 belediyeyi de alacağız. Buna inanın. ‘Biz de varız’ derseniz ülkümüz açık. Sizlerle beraber başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi. Mustafa Ordu, 15 yıl önce hayatını kaybeden MHP’nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diledi.
FOTOĞRAF SERGİSİNİ GEZDİLER
Konuşmaların ardından Alparslan Türkeş için Kuran’ı Kerim okundu. Ramazan Çelik tarafından okunan Kuran’ı Kerim ve Hayri Varol tarafından okunan duanın ardından katılımcılar, Alparslan Türkeş’in fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Hayri Varol, yaklaşık yüz fotoğrafın yer aldığı sergideki fotoğraflarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Serginin gezilmesinin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.
“YEREL SEÇİMLER 2013’TE YAPILACAK”
Programın sonunda kısa bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, anma programına katılan herkese teşekkür etti. “Yerel seçimlerin 2013 yılında yapılacağını öğrendik” diyen Ordu, tüm partililerin bunu çevresindekilere anlatmalarını isteyerek “Hepinizin en az biz ve belediye başkan adayı kadar çalışmanız lazım” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10