CHP’li meclis üyesine ihraç talebi

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, CHP’li Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Cevdet ÖZtürk’ün kesin ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Çerkezköy 10.04.2012 13:57:00 0
CHP’li meclis üyesine ihraç talebi
CHP’li Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Cevdet Öztürk, ilçe yönetim kurulu tarafından kesin ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk edildi.
KENDİ GRUBU İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEDİ
Dün bir basın açıklaması yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, 4 Nisan’da Kızılpınar Belediye meclisi toplantısında komisyon üyesi seçimleri ve encümen üyelikleri seçimlerinin yapıldığını anımsatarak “CHP grubu komisyon üyeliklerine ve encümen üyeliğine kendi grubundan aday olacakları belirlemiştir. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Cevdet Öztürk, açık oylama ile yapılan komisyon üyeliklerinde ve gizli oyla yapılan encümen üyeliği seçiminde kendi grubu ile birlikte hareket etmemiş, CHP adayına oy vermeyerek AKP’li belediye başkanı ve AKP meclis grubu ile birlikte hareket etmiştir” dedi.
İL DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ
Cevdet Öztürk’ün seçilmiş meclis üyesi olarak partide almış olduğu sorumlulukla bağdaşmayan tutum ve davranışta bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisinin encümen üyeliğinde temsil edilmesinin önüne geçtiğini ifade eden Akay “Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu, tüzüğün 70. maddesi a-b-d-e fıkraları gereği 06.04.2012 tarihli ilçe yönetim kurulu kararı ile Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Cevdet Öztürk’ü “Kesin İhraç” talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk etmiştir” diye konuştu.

Haber / Gülveren VATANSEVER 


0282 726 91 91
0282 747 65 10