Cezaevi firarisi hastanede yakalandı

28 Şubat 2007'de İstanbul ve Tekirdağ’da ‘adam yaralamak ve çek- senet tahsilatı’ yapmak suçlarından aranan Mesut Aslandaş’ın (32) babası Rıza Aslandaş oğlunu almaya gelen polis ekibine ateÅ?

Tekirdağ 11.04.2012 20:39:00 0
Cezaevi firarisi hastanede yakalandı

28 Şubat 2007'de İstanbul ve Tekirdağ’da ‘adam yaralamak ve çek- senet tahsilatı’ yapmak suçlarından aranan Mesut Aslandaş’ın (32) babası Rıza Aslandaş oğlunu almaya gelen polis ekibine ateş etmiş ve 2 polisin yaralandığı olayda 2 aylık polis memuru Metin Ak şehit olmuştu.

 

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

 

Olaya sebep olan ve çeşitli suçlardan aranması bulunan cezaevi firarisi Mesut Aslandaş ortadan kaybolduktan sonra önceki gün İstanbul Kadıköy’de bir yakınını hastaneye getirip, Kenan Demir adına düzenlenmiş sahte kimlikle işlem yaptırırken yakalanarak gözaltına alındı.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

 

Çeşitli suçlardan araması bulunan Mesut Aslandaş’ın Tekirdağ Aydoğdu Mahallesi’nde olduğunu belirleyen polis ekipleri, belirlenen adrese baskın düzenlemiş, baskın sırasında Mesut Aslantaş’ın (32) babası Rıza Aslantaş, ruhsatsız tabancasıyla polislere doğru peş peşe ateş etmeye başlamış, Aslandaş'ın kurşunlarına hedef olan ve 2 ay önce göreve başlayan polis memuru Metin Ak ile ekip arkadaşları Fuat Biçer ve Ahmet Ertan çeşitli yerlerinden yaralanarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Metin Ak, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, diğer iki polis memuru da tedavilerinin ardından taburcu olmuştu. Olaydan sonra tutuklanan Rıza Aslandaş hakkında Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘kasten adam öldürmek’ ve ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçlarından dava açılıp mahkemece hakkında 80 yıl ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştı. Mesut Aslandaş ise çeşitli suçlardan yattığı Çorlu ceza evinden izinli çıktıktan sonra geri dönmeyerek firar etmişti.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10