31 Aralık’a kadar plakalar onaylatılmalı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Vahdettin Sargın ve Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, yaptıkları basın açıklamasında 6 Nisan Belediye Meclis Toplantısı’nda alÄ

Çerkezköy 11.04.2012 20:42:00 0
31 Aralık’a kadar plakalar onaylatılmalı

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Vahdettin Sargın ve Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan dün saat 10.00’da basın açıklaması yaparak, Çerkezköy Belediye meclisinin plakalar ve yeni hatla ilgili aldığı kararları değerlendirdi.

 

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

6 Nisan Cuma günü yapılan Çerkezköy Belediyesi Meclisi’nin ikinci oturumunda odayı yakından ilgilendiren bazı konularda önemli kararların alındığını belirten Başkan Vekili Vahdettin Sargın, S ve J plakalar hakkında aldıkları kararlar için Meclis üyelerine teşekkür ederek “Alınan karar ile 800 olan S plaka sayımız bine çıkarıldı ve J plakalı araç sayısı da 250 ile sınırlandırıldı” dedi.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

 

S ve J plaka araç alacakların altı aydır Çerkezköy’de ikamet ettiğini gösterir bir belge ile müracaatta bulunmaları gerektiğini ifade eden Başkan Vekili Vahdettin Sargın, şuanda Çerkezköy sınırları içerisinde faal olarak çalışan 500 S plakalı araç olduğunu belirtti. Geri kalan 300 araç sahibinin S plakası takılı olarak belediyeye müracaatta bulunup, plakalarını onaylatmaları gerektiğini söyleyen Sargın, “Söz konusu işlemlerin yapılması için plaka sahiplerine 31 Aralık’a kadar süre verildi. Bu tarihler arasında gerekli başvuruyu yapmayanların plakaları kayıtlardan düşürülecek. Fakat plakası kayıttan düşürülen araç sahiplerinin daha sonra kendilerini ibra etmesi halinde kendilerine yeni S plakalarından verilecek” diye konuştu.

 

J PALAKALAR 250 İLE SINIRLANDIRILDI

 

İlçe sınırları içerisinde şuanda aktif olarak çalışan J plaka araç sayısının 140 olduğunu kaydeden Vahdettin Sargın, J plaka sayısının 250’de sınırlandırıldığını ifade etti. J plakalarda da S plakalarda olduğu gibi atıl durumda olan araçların 31 Aralık’a kadar belediyeye giderek plakalarını onaylatmaları gerektiğini söyleyen Sargın, “Bu arkadaşlarımız da daha sonradan ortaya çıkmaları halinde başvuruda bulunarak J plaka alabilecekler. Söz konusu plaka sahiplerinden tek isteğimiz, belediyeden yol belgelerini almaları ve eksik olan belgelerini tamamlamalarıdır” dedi.

 

TAKSİLER YÖNETMELİĞE UYMALI

 

Çerkezköy’deki taksilerin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Vahdettin Sargın, ilçe sınırları içindeki taksi duraklarının her birinde 7 taksi plakasının kayıtlı olduğunu belirterek, “Belediye ile odamızın yaptığı incelemeler ve gözlemler neticesinde görüldü ki taksilerimizin çoğu kendi duraklarının dışında yerlerde yolcu bekleyerek çalışıyorlar. Bu arkadaşların cezai işlem görmemesi için belediyemizin çıkardığı taksi yönetmeliğine uymaları gerekmektedir. Biz oda olarak taksici arkadaşlarımızın mağdur olmamalarını istiyoruz. Duraklarımızda 7’şer plaka kayıtlı fakat neredeyse bütün duraklarda çalışan araç sayısı 7’nin altındadır. Söz konusu kayıtlı görünüp de çalışmayan taksi plakaları da belediye tarafından tespit edilecek. İki ikazdan sonra bu plakalar iptal edilecek” diye konuştu.

 

KENDİSİNİ KINIYORUZ

 

Çerkezköy Çavuşlu istikametinde çalışacak 18 araçlık hat kararı hakkında da açıklama yapan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Balkan, “Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile belediyenin aldığı karar neticesinde 18 araç Çerkezköy-Çavuşlu arasında Cengiz Topel Caddesi üzerinden çalışacak. Fakat Akarsu Birlik Minibüsçüleri Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük söz konusu güzergahı odamızın belirlediğini ifade ederek odamıza karşı tavır ve tutumlar sergiliyor. Kendisinin bu yaklaşımlarını oda olarak kınıyoruz. Fakat şu iyi bilinsin ki ne olursa olsun biz Şoförler Odası olarak bu arkadaşlarımıza yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KONUYA VAKIF DEĞİL

 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahap Akay’ın geçtiğimiz gün konuyla ilgili yaptığı açıklamaya da değinen Yaşar Balkan, “Vahap Akay Çerkezköy-Çavuşlu 18 araçlık hattının, 332 numaralı Çayırdere-Hallaçlı-Danamandıra güzergahında çalışan araçların haklarını gasp ettiğini belirtti. Halbuki söz konusu hat ile 332 numaralı hatta çalışan araçların bir alakası yok. Kendileri burada geçici izin ile çalışıyorlardı ve bu izinleri de 2009 yılında sona ermişti. Zaten orada bir hat olsaydı UKOME yeni bir hatta izin vermezdi. Hat üstüne hat verilemez” dedi. Söz konusu güzergahta çalışan araçların İstanbul araçları olduğunu hatırlatan Balkan, “Keşke CHP İlçe Başkanı Vahap Akay odamıza gelerek önce bize bir danışsaydı. Kendisine konu hakkında doğru bilgileri verirdik. Beyanatlarından anlaşılan o ki kendisi konuya vakıf değil” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ   
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10