Okulun geçici teslimi yapılacak

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu ve toplanan pet şişe kapaklarının engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye olarak döndüğü ‘Mavi Kapak’ kampanyasına bir destek de hayırsever Müjgan Karagöz&#

Çerkezköy 11.04.2012 20:45:00 0
Okulun geçici teslimi yapılacak

Eşi Serkan Karagöz ile birlikte Çerkezköy’e okul yaptıran hayırsever Müjgan Karagöz Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin başlattığı ‘Mavi Kapak’ kampanyasına destek verdi.

 

BELEDİYENİN ÇALIŞMASI HOŞUMA GİTTİ

 

Dün saat 11.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Müjgan Karagöz, topladığı yaklaşık 50 kilogramlık mavi kapağı şube başkanı Heyrettin Çetinkaya’ya teslim etti. Bir belediyenin yapmış olduğu uygulamanın kendisini mavi kapak toplamaya yönelttiğini ifade eden Karagöz “Geçen yıl tatil yaparken bir Belediyenin başlatmış olduğu proje çok hoşuma gitti. Belediyenin yapmış olduğu proje kapsamında ormanlık alanda bulunan ağaçların dallarında bidonlar vardı. Belediye ekipleri ise gece toplanan mavi kapakları araçlarla topluyorlardı. Her gece balkondan izlediğim proje beni çok mutlu etmişti. Tatil dönüşünde ise eş dostlarımızın yardımı ile bir yıllık süre zarfında 100 kilo mavi kapak topladık. Topladığımız mavi kapakların yarısını ise İstanbul’daki derneğe bağışladık” dedi.

“TEKERLEKLİ SANDALYE OLARAK GERİ DÖNÜYOR”

 

Bu gibi uygulamaların Çerkezköy’de de yapılması temennisinde bulunan Karagöz “Bu işe başlarken eşimizin dostumuzun desteği çok oldu. Bu kampanyaya devam etmeye çalışacağız. Düzenlediğimiz kampanyaya destek vermek isteyenler benimle ya da Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi ile irtibata geçebilirler. Bir kapak birçok engellinin ihtiyacını karşılıyor. O kapaklar yürümeye ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye olarak geri dönüyor” dedi.

 

OKULUN GEÇİCİ TESLİMİ YAPILACAK

 

Eşi ile birlikte kaba inşaatını yaptırdığı ve daha sonra diğer işlerin yapılması için İl Özel İdaresi'ne devredilen Serkan-Müjgan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu'nun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Müjgan Karagöz, “Önceki hafta Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile toplantı gerçekleştirdik. Vali Kemelek okulun geçici tesliminin yapılacağını ve kısa bir süre içersinde okula müdür atanacağı bilgisini verdi. Okul müdürünün atanmasının ardından ise kayıtların başlamasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10