“Yeni teşvik sistemi ile bölgemize daha çok yatırımcı gelecek”

eni açıklanan teşvik paketi ile stratejik konumu ile birlikte artık Tekirdağ’ın Kdv istisnası, Gümrük Vergisi ve Vergi İndirimi ile hem Ulusal hem de uluslararası öneminin arttığını ifade eden AK Parti

Çerkezköy 13.04.2012 10:25:00 0
“Yeni teşvik sistemi ile bölgemize daha çok yatırımcı gelecek”
Yeni açıklanan teşvik paketi ile stratejik konumu ile birlikte artık Tekirdağ’ın Kdv istisnası, Gümrük Vergisi ve Vergi İndirimi ile hem Ulusal hem de uluslararası öneminin arttığını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi  “Önceki teşvik paketinde 1. Bölge olarak değerlendirilen Tekirdağ’mızın, 2. Bölge olarak ele alınmasının ilimize sağlayacağı avantajlar arttı” dedi. Tekirdağ’ın öneminin her geçen gün arttığını ve uluslararası yatırımların çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Yemişçi “Tekirdağ, gelecek yatırımlarla daha da güçlenecek” dedi.
TÜRKİYE 6 BÖLGEYE AYRILDI
Yeni Teşvik Paketinin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklandığını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, yeni teşvik paketi ile Türkiye’nin 6 bölgeye ayrıldığını ve en az gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteklerinin artacağını söyledi. “2002 yılından bu yana Türkiye ekonomisi, son derece dinamik, güvenli ve istikrarlı bir yapı sergilemektedir.2002 sonundan itibaren, küresel krizin en ağır seyrettiği 2009 yılı hariç olmak üzere Türkiye ekonomisi sürekli büyüme kaydetti. 230 milyar dolardan devraldığımız gayri safi milli hâsıla, 9 yılda 3 kattan fazla artış göstererek, 2011 sonunda 772 milyar dolara yükseldi. 36 milyar dolardan devraldığımız ihracat 135 milyar dolara, 27 milyar dolardan devraldığımız Merkez Bankası rezervi 91 milyar dolara ulaştı. Özel sektörümüzün yatırımları, 43 milyar liradan 235 milyar liraya yükseldi. Yatırımlardaki bu ciddi artış, 9 yıldır Türkiye'ye hâkim olan güven ve istikrarın bir neticesidir” diyen Yemişçi, 9 yıllık süreçte uygulamaya konulan teşviklerin, yatırımların artmasına katkı sağladığını belirtti.
YENİ SİSTEM PEKÇOK AVANTAJ GETİRİYOR
2009 yılından bugüne kadar uygulanan teşvik sistemiyle, yüzde 72 gibi büyük bir oranda yeni yatırımları hedeflediklerini ifade eden yemişçi “2009 yılının Temmuz ayından bu yana mevcut teşvik uygulaması kapsamında 11 bin 382 adet teşvik belgesi düzenlendi. Bu belgeler kapsamında 157 milyar lira tutarında yatırım, 375 bin 609 kişilik de yeni istihdam elde edildi” dedi. Yeni teşvik sistemiyle yatırımcılara KDV istisnası, Gümrük Vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği yapılacağını ve bunun asgari ücret üzerinden yapılacağını belirten Milletvekili Özlem Yemişçi “Faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği, KDV iadesi desteği de sağlanacak. Tüm bu destekler Cumhuriyetimizin kuruluşun 100'üncü yıl dönümünde 2 trilyon dolar milli gelirle dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için yapılmaktadır” diye konuştu.
BÖLGEYE DAHA FAZLA YATIRIMCI GELECEK

Bu teşvik sisteminin, kapsamlı ve son derece kapsayıcı taleplere ihtiyaçlara cevap veren bir teşvik sistemi olduğunu söyleyen Yemişçi, “Farklılıkların bir an önce ortadan kaldırılması gerekmektedir. Yeni teşvik sisteminin yerli ve uluslararası yatırımcıları bölgeye daha fazla çekecektir” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10