Yeni dönem eğitim protokolü imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek olan 4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü önceki gün düzenlenen törenle imza altına alındı. Trakya Kalkınma Ajansı Merkez

Çerkezköy 13.04.2012 10:32:00 0
Yeni dönem eğitim protokolü imzalandı
Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenecek olan 4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protokolü önceki gün düzenlenen törenle imza altına alındı. Trakya Kalkınma Ajansı Merkez Hizmet Binası’nda düzenlenen törende protokolü Ajans adına Genel Sekreter Mehmet Gökay Üstün, KOSGEB adına ise Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci imzaladı.
 180 KİŞİ GİRİŞİMCİ ADAYI OLMAYA HAZIRLANIYOR
Önceki dönemlerde imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleri ile Trakya genelinde 12 eğitim organize eden ve toplam 360 kursiyeri sertifikalandıran Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB, 180 kişiyi daha girişimci adayı yapmaya hazırlanıyor. KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanarak iş kurmayı düşleyen girişimci adaylarının, bu destekten yararlanmanın ön şartı olan girişimcilik sertifikası sahibi olma hedeflerine, açılacak yeni dönem eğitimleriyle ulaşacak. Bu amaçla hazırlanan son dönem eğitimlerine ilişkin protokol karşılıklı imzaların atılmasıyla yürürlüğe girdi.  
ÇERKEZKÖY’DE DE DÜZENLENECEK
Nisan ve Mayıs 2012 döneminde Tekirdağ, Edirne, Lüleburgaz, Çorlu ve Çerkezköy’de düzenlenecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne ait protokole imza atan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, son bir yılda verdikleri eğitimlerle 360 kişiyi girişimci adayı yaptıklarını ifade etti. Çok sayıda girişimci adayının işlerini kurmak üzere desteklerden yararlanmak için iş planlarını hazırladığını belirten Üstün, girişimcilik eğitimlerinin talepler doğrultusunda bölge genelinde açılmaya devam edeceğini söyledi.
60 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 60 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 27 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye dek iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10