Salı Buluşmaları devam ediyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (Peryön) Trakya Şubesi tarafından başlatılan Salı Buluşmaları devam ediyor.

Çerkezköy 13.04.2012 10:45:00 0
Salı Buluşmaları devam ediyor

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (Peryön) Trakya Şubesi tarafından başlatılan Salı Buluşmaları devam ediyor.

 

SALI BULUŞMALARININ İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

 

Salı buluşmalarının ikincisi önceki gün Garden Life & Kanatçı Bahçe’de gerçekleştirildi. Salı buluşmasına Çorlu İş Kurumu Müdürü Ahmet Durmuş ve Namık Kemal Üniversitesi İnsan Kaynakları Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Vatansever de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Peryön Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, çalışmalar konusunda çevreden güzel duyumlar aldıklarını belirterek Peryön üyelerine, Peryön gönüllülerine ve resmi kurum temsilcilerine teşekkür etti.

 

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

 

Yürüttükleri çalışmalarla ilgili de bilgi veren Çetin online Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı İnsan Kaynakları Uzmanlığı Sertifika programının kayıtlarının devam ettiğini, 5 Mayıs’ta da Trakya da bir ilk olacak olan Peryön Trakya 1. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumun gerçekleşeceğini dile getirdi. ÇETİN, 13 Ekim’de gerçekleşecek olan 6. İnsan Yönetimi Kongresi ile PERYÖN Trakya Yönetim Kurulu olarak yoğun çalışmalarının olduğunu belirterek, kongreye erken kayıt avantajının olduğunu söyledi.

 

BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ ANLATTI

 

Çetin’in konuşmasının ardından Yardımcı Doç. Dr. Çiğdem Vatansever bir sunum yaparak “İş ve İş Dışı Yaşam Dengesi” üzerine yaptığı araştırmayı anlattı. Toplantıda ‘İşyerinde kuaför uygulaması, işyeri saatlerinde serbest zamanlar, iş dışında iş’ gibi konular da konuşuldu. Çiğdem Vatansever’in sunumunun ardından İş Kurumu Çorlu Şube Müdürü Ahmet Durmuş, iş kurumu ile ilgili yöneltilen soruları bilgi ve deneyimlerine dayalı örnekler vererek cevaplandırdı.

 

İŞ KAZALARI İŞ KURUMU ŞUBELERİNE BİLDİRİLECEK

 

İşkur’un daha düzenli, sektöre daha yararlı olabilmesi için İşveren ve İşveren temsilcilerinin, İş Kur ile sürekli bilgi alışverişinde olmaları gerektiğini belirten Ahmet Durmuş, Peryön’ün bundan sonraki etkinliklerinde de kurum hakkında daha birçok bilgiye değinebileceğini ifade etti. Bölge Çalışma Müdürlüklerinin kapatıldığını anımsatan Durmuş, daha önce Bölge Çalışma Müdürlüklerine bildirilmek zorunda olunan iş kazalarının, artık firmaların bağlı bulundukları bölgedeki İş Kurumu Şubelerine bildirebileceklerini söyledi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10