Bay İfade, Radyo HABER’e konuk oldu

Bay İfade olarak tanınan ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik için Çerkezköy’e gelen Volkan Akay ve PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çet

Çerkezköy 16.04.2012 20:13:00 0
Bay İfade, Radyo HABER’e konuk oldu

Bay İfade olarak tanınan ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik için Çerkezköy’e gelen Volkan Akay ve PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, Radyo Haber’de yayınlanan Gündem Özel Programı’nda Gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu oldu.

 

EN ÖNEMLİ SORUN İFADE SORUNU

 

Çerkezköy’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Akay, “Ben kişisel gelişim eğitmeni değilim. Ben sadece anlatıyorum. İnsanları anlatıyorum. Benim eğitimlerim çok eğlenceli geçiyor” dedi. İnsanların birbirleri ile, toplumsal ve bireysel ilişkilerde yaşanan en önemli sorunlardan birinin ifade sorunu olduğunu söyleyen Volkan Akay “İfade sorununu aşabilirsek daha kolay iletişim kurabileceğimizi düşünüyorum. Ben daha iyi ifade etmenin yollarını aradım ve ‘Bay İfade’ tanımı oradan çıktı” dedi.

 

İNSAN ÖĞRENDİKÇE, ÖĞRENDİKLERİNİ ANLATMAK İSTİYOR

 

İletişim sorunlarına kafa yormanın insanı bilgi edinmeye sevk ettiğini söyleyen Akay “İnsan öğrenince, öğrendiklerini anlatmak istiyor. Kendi sorunlarımdan yola çıkarak bu işe başladım. Bizim toplumumuzda iletişim sorunu olduğunu düşündüğüm için Bay İfade kimliği ile insanlara bir şeyler anlatmaya çalışıyorum” ifadesini kullandı. İnsanların yaşadıkları yer ve yaşadıkları şeyler farklı olsa da gönüllerinin aynı olduğunu belirten Volkan Akay “Aristo ‘Tiyatro insana kendisine dışarıdan bakma fırsatı verir’ der. Ben de insanların gözünde kendimi görünce sorunları aşmanın yöntemlerine çok yakın olduğumu anladım. Onun gönlünden, dilinden, sözcüğünden konuşursan O’nu sıkmazsın. İnsanlar seni dinlemiyorsa, sen işini yapamıyorsun demektir” şeklinde konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN DUYGU İLE AKIL ARASINDAKİ DENGE

 

Beynin vücudun yüzde 2’si olduğunu ve zihin ile duygu oluşumunun beyinde başladığını ifade eden Akay “Acımadan, üzülmeden gerçekleri kendi yüzünüze çarpacaksınız. Kendi içine dönersen kendi yeteneklerini keşfedersin. Ataleti atmak lazım. Kendinize olan güveni sarsmayacaksınız. Önemli olan akılla duygu arasındaki dengedir” dedi. Öğrencilik yıllarından da bahseden Akay “Öğrencilik zamanımda çay taşıyarak gazeteciliğe başladım ve iyi ki de öyle başladım” diye konuştu. 15 yıldır çeşitli eğitimler verdiğini söyleyen Akay “Duygulara nasıl özgürlük verilebileceğini anlatıyorum. İnsanlar duygularını her ortamda söyleyebilmeli, ama düzgün bir üslupla. İnsan susar biriktirirse sonradan patlar” diye konuştu.

 

İNSANLARIN BAZI ERDEMLERE SAHİP OLMASI GEREKŞYOR

 

İnsanın bilgi, sevgi, saygı, adalet gibi bazı erdemlere sahip olması gerektiğini ifade eden Volkan Akay, “Eğitimlerinizde insanlardan ne bekliyorsunuz” sorusuna da “İnsanlardan bir şey beklemiyorum ama herkesten çok şey bekliyorum. İletişim karşılıklı olursa iletişimdir” cevabını verdi.

 

BÖLGEMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERE AÇ

 

PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin de 3 dönem dernek yönetiminde çeşitli görevlerde bulunduğunu ve son dönemde başkanlığa seçildiğini belirterek “Yönetime geldiğimiz günden beri PERYÖN’e, üyelerimize ve halkımıza yakışır etkinlikler yapmaya çalışıyoruz” dedi. Çerkezköy’ün İstanbul’a çok yakın olmasına rağmen sosyal hayatta çok gerilerde kaldığını belirten Çetin “Sosyal anlamda bölgemizin bu tür etkinliklere aç olduğunu biliyoruz. Onu dikkate alarak eğitim ve etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 
 
 
 
 
 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10