Çerkezköy’deki sorunlara Antalya’da çözüm arayacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanlar Kurulunun 19-20-21 Nisan tarihlerinde Antalya Kemer Arma's Beach Hotel gerçekleştireceği genel kurul için Antalya’ya hareket etti. Har

Çerkezköy 18.04.2012 21:27:00 0
Çerkezköy’deki sorunlara Antalya’da çözüm arayacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği’nin düzenleyeceği 3 günlük toplantıya katılmak üzere dün Antalya’ya gitti.

 

“SUNUM YAPACAĞIZ”

 

Hareket öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Çerkezköy’de yaşadığımız sıkıntıları, çözdüğümüz ve çözemediğimiz sorunları, diğer 75 şubenin başkanları ve yöneticilerine sunum eşliğinde anlatacağız. Dernek binamızın Belediye Başkanlığı tarafından yapılacağını ve dernek binası içinde hangi bölümlerin olacağını slayt gösteri ile anlatarak diğer şubelerimize açıklamasını yapacağız” dedi. 

 

“SORUNLARI TESPİT ETTİK”

 

Genel Başkan Şükrü Boyraz’ın Çerkezköy şubesini başarılı şubeler arasında gösterdiğini belirten Çetinkaya “Biz de bu başarıyı nasıl yakaladığımızı anlatacağız. Aynı zamanda diğer şube yöneticileri ile görüşerek onların farklı çalışmaları ile ilgili fikir alışverişinde bulunup aynı çalışmaların Çerkezköy’de yapılıp yapılamayacağını değerlendireceğiz” dedi. Engellilerin temel sorunlarını tespit ettiklerini ifade eden Çetinkaya, bu sorunların çözümü için ortak akıl çalışması yapacaklarını söyledi. 

 

“ENİNE BOYUNA GÖRÜŞECEĞİZ”

 

Özellikle evde bakım maaşı alan bakıcıların sigortalı olma konusunu, ÖTV’siz araç alımında KDV’nin devlet tarafından alınıp alınmayacağı konusunu, sakat olup da sakat sayılmayan engellilerin iş bulmakta ve ev geçindirmekte yaşadığı sıkıntıları Genel Kurulda dile getireceklerini söyleyen Çetinkaya “Engelli kardeşlerimiz ÖMSS ve kura ile engellilerin devlet memuru olması konusunda çok fazla bilgi sahibi değiller. Bu konuları da Başkanlık kuruluna taşıyarak diğer şube başkanları ile konuşacağız” ifadesini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10