“Saldırılara karşı önlem alın”

Çerkezköy’den Tekirdağ Tabip Odası yönetimine seçilen Akif Başkurt, Nevzat Koç ve büyük kongre delegesi Ayhan Akbıyık’ın da aralarında bulunduğu bir grup hekim Çerkezköy Devlet Hastanesi Ã?

Çerkezköy 18.04.2012 21:31:00 0
“Saldırılara karşı önlem alın”
Tekirdağ Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyeleri dün saat 12.30’da Çerkezköy Devlet Hastanesi önünde toplanarak açıklama yaptı.
HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTILAR
Pazar günü gerçekleştirilen Tekirdağ Tabip Odası seçimlerinde yönetim kuruluna seçilen Doktor Akif Başkurt, Nevzat Koç, büyük kongre delegesi Ayhan Akbıyık ve Çerkezköy’de görev yapan doktorların yer aldığı grup adına açıklamayı Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Akif Başkurt yaptı.
“SALDIRILAR GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR”
Gaziantep’te hasta yakınının bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. Ersin Arslan’ı kaybetmenin derin acısını yaşadıklarını belirten Başkurt “Gün geçmiyor ki sağlık çalışanları saldırıya uğramasın. Hakaretsiz geçen günümüz yok. Acil poliklinikler savaş alanı gibi. Vazifemiz bittiğinde ‘Çok şükür bugünü de kazasız belasız atlattık’ diyoruz. Saldırılar göz göre göre geliyor. Sistemin getirdiği hasta hekim arası güven sorununda yalnızlaştırılan ve sahipsiz bırakılan hekime saldırmak en kolay iş oluyor” dedi.
“ÖNLEM ALIN, GEREĞİNİ YAPIN”
Bazı siyasilerin ve bazı medya mensuplarının gerçek nedene yönelmeden işin kolayına kaçarak çalışanları hedef alan beyanlarda bulunduklarını savunan Başkurt “Her gün olan saldırılara hiçbir etkin tedbir alınmayınca ölümler göz göre göre geliyor. Ölümden ötesi var mı? Artık yeter. Önlem alın, gereğini yapın. Hekimlerin sabrı taştığında neler yapabileceklerini test etmeye kalkmayın” diye konuştu. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Çorlu’da da Tabip Odası Üyeleri şiddeti protesto etmek için açıklama yaptı. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Op.Dr. Serdar Sönmez, ''Gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı saldırıya uğramasın'' dedi. Çorlu Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenleyen Tekirdağ Tabip Odası, sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları ve şiddeti kınadı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10