“Peygamberini seviyorsan onun forması ile dolaşacaksın”

Kutlu Doğum Haftası kapsamında Veliköy Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Belediye Düğün Salonu’nda önceki akşam saat 20.30’da düzenlenen programa İlahiyatçı Yazar Ömer DöngeloÄ?

Çerkezköy 18.04.2012 21:37:00 0
“Peygamberini seviyorsan onun forması ile dolaşacaksın”
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Veliköy Belediyesi tarafından bir etkinlik düzenlendi. Belediye Düğün Salonu’nda önceki akşam saat 20.30’da düzenlenen programa İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı.
ONUN DOĞUMU İLE BİR DEVİR KAPANDI
Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 1989’dan bu yana kutlanan kutlu doğum haftasının, Hz. Peygamberin evrensel mesajlarının anlaşılmasına vesile olmasını temenni etti. Kutlu doğumun bir devrin kapanıp başka bir devrin doğuşuna vesile olduğunu söyleyen Belindir, “Kadın haklarının ayaklar altına alındığı, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü, putperestliğin gezdiği dönemler Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifi ile kapandı. Kisra’nın sarayı çöktü, Save Gölü’nün suları çekildi. Ateşe tapanların yıllarca yanan ateşleri söndü” dedi.
KİMSEYİ KIRMADI, İNCİTMEDİ
Hz. Muhammed’in 23 yıllık görevi sonunda, bir zamanlar hayatına kastedenlerin huzurunda diz çöktüğünü söyleyen Hanifi Belindir, “Üç kuruşluk menfaat için cinayet işleyenler, O’nun eğitiminden sonra tüm mal varlıklarını Allah yolunda harcadı. Canlarını bu uğurda feda etti. Haksızlığı, ahlaksızlığı, zulmü meslek edinenler, O’nun gelmesiyle, hayvanları bile rahatsız etmekten korkar oldu. O’nun gelmesiyle insanlar insan olduklarının farkına vardı. Yetime, öksüze, kimsesize kimse oldu. 63 senelik ömrü boyunca kimseyi kırmadı, incitmedi. Kendisini öldürmek isteyenlere bile dua etti” dedi.
ONUN AHLAKI KURAN AHLAKI İDİ
Hz. Muhammed’in şefkatli bir baba, merhametli bir koca, müşfik bir hoca, sadık bir arkadaş, iyi bir komutan ve adil bir hakim olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Belindir, “O’nun ahlakı Kur’an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kur’an idi. Kur’an-ı Kerim’i anlamak isteyenler Hz. Muhammed’in hayatına, Hz. Muhammed’i anlamak isteyenler de Kur’an-ı Kerim’e bakabilir. O Peygambere layık bir ümmet olabilmek mühim bir vazifedir” dedi.
BİRBİRİMİZİ SEVMEDİKÇE CENNETE GİREMEYİZ
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile böyle bir etkinliğe imza atan Veliköy Belediyesi’ne teşekkür etti. Programda daha sonra Kutlu Doğum Haftası’na özel hazırlanmış sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisinin ardından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu konferans verdi. Trakya’da salonların Resulullah sevgisi ile can atan insanlarda dolduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Döngeloğlu, “Birbirimizi sevmeye Resulullah’ın adı yetiyor. Bu yıl kutlu Doğum Haftası kapsamında ‘Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ üzerinde duruyoruz. Yüce Allah buyurdu ki, ‘Hiç biriniz iman etmedikçe cennete giremezsiniz; ve hiç biriniz birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız’. Yani Türk’ün cenneti Kürt’ün elinde, Kürt’ün cenneti de Trük’ün elindedir. Birbirimizi sevmedikçe cennete gidemeyiz” dedi.
İNSAN, KENDİSİNİN DE DİN KARDEŞİ
İnsanın annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun aynı zamanda kendisinin din kardeşi olduğunu belirten Ömer Döngeloğlu, kardeşlik ahlakının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Unutmayalım ki her gün yüzlerce insanın öldürüldüğü bir memlekette yaşıyoruz. Bu insanlara dini, Allah’ın Resulü’nü, O’nun öğretilerini her fırsatta anlatmamız lazım” dedi. Abdestsiz yere basmayan Osmanlı İmparatorluğu’nun Cihan Sultanı’nı, gece gündüz içen, kadınlarla kalkıp düşen biri olarak lanse edildiğini söyleyen Döngeloğlu, “Bu Kanuni Sultan Süleyman’a reva değil” diye konuştu. 
BAYRAĞIN SİMGELERİ RASTGELE Mİ SEÇİLDİ?
Basit bir maç kavgası yüzünden yıllarca küs duran arkadaşlar tanıdığını söyleyen İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Bu topraklarda birlikte yaşayan insanlar bir bayraklarına baksınlar. Bayrağın üzerindeki simgeler neyi temsil ediyor. Saraydaki bir küllüğün yerini bile kanunla belirleyen bir devlet, bayrağının simgelerini rasgele mi seçti sanıyorsunuz. Bayrak üzerindeki ay, Peygamber efendimizi, yıldız ise onun ashabını temsil ediyor. Sınır koyulmamış kırmızı zemin ise, Hz. Adem’in oğlundan kıyamete kadarki Allah şehitlerini temsil ediyor” dedi. İnsanların bir günde bozulmadığını ve bir günde de düzelemeyeceğini kaydeden Döngeloğlu, “Bu iş sabır işidir. Mescit için elleri ile kerpiç taşıyan Peygamberimiz, din kardeşliğini kimseye ezdirmemiştir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur demiştir” diye konuştu.
PEYGAMBERİMİZ BİZİ BİRBİRİMİZE EMANET ETTİ
Peygamber efendimizin aynı zamanda çok adil bir hakim olduğunu söyleyen Yazar Döngeloğlu, “O, hiçbir zaman bir tarafı dinleyerek hüküm vermemiştir. Yalnız tek tarafı dinleyerek hüküm vermek adamı Ebu Cehil yapar. Bir tartışma ortamında insan bir durup düşünmeli, kalbine sormalı aslında suçlu kim diye. Kibirli olmamalı. İnsan tüm dünyayı kandırabilir fakat kalbini kandıramaz” dedi. Üç günlük dünyada üç kuruşluk insanların öğrettiklerinin, peygamberin öğretilerinin önüne koyulmaması gerektiğini de vurgulayan Döngeloğlu, “Peygamberimiz bizi birbirimize emanet etti. Hepimiz sorunca peygamberimizi seviyoruz. Peygamberini seviyorsan onun formasıyla dolaşacaksın” dedi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Veliköy Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti Veliköy yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sonunda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’na çiçek ve plaket takdim ederken, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’e plaket takdim etti. Gecenin sunumunu yapan Veliköy Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Baskı da Hanifi Belindir’e teşekkür plaketi verdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10