26 bin dönüme hayat verecek

Sulama ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanı Vedat Alparslan, hazırladıkları kapalı devre sulama projesi hayata geçirildiğinde 26 bin dönüm tarım arazisinde ikinci bir ürün yetiştirme şansı doÄ?

Çerkezköy 20.04.2012 11:54:00 0
26 bin dönüme hayat verecek
Sulama ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanı Vedat Alparslan, hazırladıkları kapalı devre sulama projesi hayata geçirildiğinde 26 bin dönüm tarım arazisinde ikinci bir ürün yetiştirme şansı doğacağını söyledi.
TARIM ARAZİLERİ EKİLEMEZ DURUMA GELDİ
Bölgedeki Malkara Karaiğdemir Barajı'ndan gelen su ile tarım yapılmaya çalışıldığını ifade eden Alparslan; Karakavak, Temrizli, Çıkrıkçı, Lahana, Mandıra ve Büyük Mandıra ile Hayrabolu’nun bir bölümünün Malkara'dan sulandığını, zamanla kullanılan su kuyularındaki suların çekildiğini ve tarım arazilerinin ekilemez duruma geldiğini belirtti.
KAPALI ŞEBEKE BORU SİSTEMİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Devlet Su İşleri (DSİ) Edirne Bölge Müdürlüğü'nün açtığı Kuyular ile bölgenin tekrar suya kavuştuğunu söyleyen Alparslan, "Hazırladığımız, kapalı şebeke boru sistemi projesi hayata geçtiğinde, topraklarımızda pirinç ve diğer tarım ürünleri DSİ kuyularından ve barajdan gelen, sanayi atığı olmayan su ile sulanacaktır. 7 bin dekar alanımız geçen iki yıl içinde susuzluktan ekilemedi. Bu sulama projesi, 2012 yılı içerisinde 18 bin dönüme, gelecek yılda 26 bin dönüme hayat verecektir" dedi.
YILDA 2 ÜRÜN ALINABİLECEK

Projelerinin çizildiğini ve destek verildiği takdirde işçiliklerini de kendilerinin yaparak kapalı sistem sulamaya geçeceklerini belirten Alparslan, yöre halkının ektiği tarım arazilerinden yılda iki ürün almaları halinde ekonomilerinde iyileşme olacağını kaydetti.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10