İlk fotoğraf sergilerini açtılar

Halit Narin Endüstri Teknik Lisesi öğrencilerinden 18 yaşındaki Çağdaş Keleş ve arkadaşları tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi dün saat 11.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda aç

Çerkezköy 20.04.2012 20:26:00 0
İlk fotoğraf sergilerini açtılar

Halit Narin Endüstri Teknik Lisesi öğrencilerinden 18 yaşındaki Çağdaş Keleş ve arkadaşları tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi dün saat 11.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda açıldı.

 

İNSAN VE MİMARİ TEMALAR ELE ALINDI

 

40 fotoğrafın yer aldığı serginin ilk fotoğraf sergileri olduğunu söyleyen Çağdaş Keleş, 3 ay sonra daha kapsamlı bir fotoğraf sergisi açmayı planladıklarını belirterek, “Bu bizim ilk sergimiz. Çok heyecanlıyız. Bu yolda attığımız ilk adım. Bunun devamının gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 3 ay sonra çok daha fazla fotoğrafın yer aldığı daha geniş kapsamlı bir sergi hazırlayacağız. Fotoğraf çalışmalarımız genellikle, İstanbul ve Denizli’de gerçekleşti. İnsan ve mimari temalarını işlemeye çalıştık” dedi. Fotoğrafların saat 18.00’dan sonra satışa sunulduğu sergide, Çağdaş Keleş’in yanı sıra, yine Halit Narin Endüstri Teknik Lisesi öğrencilerinden Onur Sönmez, Ayça Demirtaş, Dirensu Çelik, Mehmet Balbay, Ataberk Tuna ve Damla Tunç’un da fotoğraf çalışmaları yer aldı.

 

“GAZETECİLİK DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİDİR”

 

Açılışın ardından Çerkezköy’e gelen Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç ve Başkan Yardımcısı Abdullah Eraslan da sergiyi gezdi. Sergiyi çok beğendiğini söyleyen Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç “Fotoğrafçılık ve gazetecilik hevesi genç yaşta başlar. İnsanları sevmekten sevgiyi görüyorum. Kendileri bizleri aradılar bizler de geldik. Gazetecilik dünyanın en zor mesleğidir. İletişim olmadan diyalog olmaz. İlçede bu gibi gençlerin böyle çalışma içersine girmesi övünç kaynağıdır. Bu gençlerimizin gazeteciliği sevmeleri ilçedeki gazeteci abi ve ablalarının hizmetlerini örnek almalarından ötürüdür” diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANINI KUTLUYORUM

 

Dünya Basın Mensupları Derneği’ni 34 kişi ile kurduklarını ifade eden Tunç “Dünyadaki gazeteciler ile bir araya gelip onlarla iletişimi sağlayacağız. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem gençlerimize salonu açmış. Sanatsever ve gençliği seven başkanı bu davranıştan dolayı kutluyoruz” dedi.

 

GENÇLERİ HER ZAMAN DESTEKLEMEK LAZIM

 

Öğrencilerin bu denli çalışma yapması kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Dünya Basın Mensupları Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Eraslan da “Bu gibi sergiler sadece eğitimle alakalı değil sanatsal açıdan ve ülkemiz açısından güzeldir. Fotoğraflara baktığımız zaman karma bir sergi olduğunu görüyoruz. Gençlerimizi bu çalışmalarda her zaman desteklememiz lazım. Sponsor olacak arkadaşlar gençlerimizi bu sergilere teşvik etmesini istiyoruz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Faik Onur KAYA

 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10