Köfte yemek istiyorsanız ekmeğinizi getirin

Çetin Grup tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İş İlişkileri” konulu eğitime konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ÖÄ?

Çerkezköy 22.04.2012 20:57:00 0
Köfte yemek istiyorsanız ekmeğinizi getirin
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tuğrul Savaş, önceki gün Çerkezköy’de “İş İlişkileri” konulu bir eğitim verdi.
İŞ İLİŞKİLERİNİ ANLATTI
Çetin Grup tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda 10.00-13.00 saatleri arasında düzenlenen eğitime Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, müdürler ve yöneticiler katıldı. Katılımcılara iş ilişkilerini anlatan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tuğrul Savaş, “Herkesin yaptığı işin anlamı ve önemi vardır. Bir işte çalışmak, işi yapanların ihtiyaç ve amaçlarıyla, çalışmanın anlam ve önemiyle doğrudan ilgilidir” dedi.
ÖNCE KENDİNİZİ KANITLAYIN
Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısının 2.5 milyon olduğunu ifade eden Savaş “Bazen öğrencilerimle konuşuyorum. Bazıları okuldan mezun olunca müdür olacaklarını söylüyorlar. Ama birinin yönetici olabilmesi için önce kendisini kanıtlaması lazım” diye konuştu. Okulda öğrenilenlerin, iş hayatında uygulanmadığı sürece hiçbir anlamının olmadığını söyleyen Prof. Dr. Savaş “Siz kendi bilginizi değerini kendiniz çizersiniz. Senin ne bildiğini senden başkası değerlendiremez. İş ilişkilerinde de işe sahip olacak olan sizsiniz. İş bilginizi güçlendirmeniz lazım” ifadesini kullandı.
SORUMLUYSANIZ ‘BİLMİYORUM’ DİYEMEZSİNİZ
Katılımcılara “çalışmaya ve işinize verdiğiniz anlam ve önemi ailenize, yakınlarınıza anlatın” tavsiyesinde de bulunan Tuğrul Savaş “Köfte yemek istiyorsanız ekmeğinizi getirin. Ne kadar çok köfte yemek istiyorsanız o kadar çok ekmek getirin” dedi. İşin tanımını da yapan Savaş “İş, bir kişiye yapması için verilen görevlerin oluşturduğu bir bütündür. Sorumluluk cevap vermektir. Sorumluysanız ‘bilmiyorum’ diyemezsiniz” şeklinde konuştu. İnsan kendisine ne kadar değer biçiyorsa, karşı tarafın da ona 10 katı değer biçtiğini söyleyen Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tuğrul Savaş, “İşletmenin itibarını koruyan, geleceğini şekillendiren önemde iş yapıyorsunuz. Kişisel kalitenizi her yerde gösterin” dedi.
İYİ BİR TAKIM OYUNCUSU OLUN
“Hepiniz ehliyetlisiniz, bu ehliyet size hak ettiğiniz için verildi” diyen Savaş, bunu devam ettirebilmek için ekip ruhunun çok önemli olduğunu söyledi. Kişinin yaptığı işten gurur duymasının isteyen Savaş “Bugün ne yapacağınıza ilişkin kendinize ait kontrol listeleriniz olsun” dedi. Kişisel kalitenin yararlarına da değinen Tuğrul Savaş “Kişisel kalite hatalarınızı engeller. Size saha rahat çalışma ortamı sunar. İyi bir takım oyuncusu olmalı, bilgi paylaşan olmalı, açık iletişim içinde olmalı ve güven veren olmalısınız” dedi. Tuğrul Savaş, anlattığı hikaye ve anılarla da eğitime renk kattı. Saat 10.00’da başlayan eğitim, saat 13.00’da sona erdi.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10