İşten çıkarmaya meclis’ten ‘red’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 17.00’da yapıldı. Mecliste Mart Ayı geliri oy birliği ile, Mart ayı gideri de oy çokluğu ile kabul edilirken, Ticar

Çerkezköy 22.04.2012 21:01:00 0
İşten çıkarmaya meclis’ten ‘red’
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün Meclis Başkanı İsmail Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
İKİ ÖNERGE OY BİRLİĞİ KABUL EDİLDİ
Saat 17.00’da gerçekleştirilen toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Toplantı öncesinde Meclis Üyesi Ahmet Türker tarafından verilen iki önergenin gündeme eklenmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ilk gündem maddesinde “19.03.2012 tarihli ve 37 sayılı Meclis toplantı tutanağının okunması ve imza altına alınması” konusu görüşüldü. Yapılan değerlendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
RAHMİ YILMAZ RED OYU KULLANDI
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2012 yılı Mart Ayı-Gelir-Gider, Banka Cetveli ve mizanının görüşülmesine geçildi. Genel Sekreter Selma Uğurlu tarafından yapılan bilgilendirmede Mart ayı geliri 135 bin 425 TL olarak açıklanırken, Mart ayı gideri de 100 bin 804 TL olarak açıklandı. Gelir, oy birliği ile, gider ise oy çokluğu ile kabul edildi. Banka cetveli ve mizanı da oy çokluğu ile kabul edilirken ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz oylamada red oyu kullandı. 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündeminde oda tarafından hazırlanan Oda İç Yönergesi’nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından talep edilen değişiklikler görüşüldü. Yapılan bilgilendirmenin ardından istenen değişiklikler oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü’nün onayı ile görevden alınması uygun görülen Ticaret ve Sicil Memuru Yardımcısı Nurten Uzun’un görevden alınması meclisin onayına sunuldu. 
ÜYELERİMİZDEN ŞİKAYETLER ALDIK
Oylama öncesi Meclisi bilgilendiren Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever Nurten Uzun hakkında şikayetler aldıklarını ifade ederek “Daha önceki görüşmelerimizde Nurten Uzun ile konuştuğumuzda işine kendisini vermesi durumda kendisi ile çalışmaya devam edeceğini söylemiştik. Ancak kendisi hakkında üyelerimizden şikayetler aldık. Biz buna karışmadık. Bakanlıkta da bu şikayet dosyaları birikti. Bakanlık tarafından “görevden alınması uygun görülmüştür” yazısı bize ulaştı” dedi.
GİDİN-ARAŞTIRIN-BULUN
Odanın resmi web sitesinin info@cerkezkoytso adresinin ‘hotmail’ ile taklit edildiğini ve bu adresten üyelere, e-mail yoluyla dezenformasyon yapıldığını belirten Tever “Odamızın adını kullanarak üyelerimize bu adresle mail atan kişi yada kişiler hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk. Bu mailde iki sene önce gelen yazılarak gönderilerek üyelerimizin aklı karıştırılmıştır” dedi. Bu konu hakkında bilgisinin olmadığını ifade eden Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın da “Davetiyeleri her zaman üyelere sunan benim. Bu benim haberim olmadan nasıl yapılıyor” diyerek tepki gösterdi. Dursun Ali Tever’in “ Bu Hotmail nereden çıktı” sorusuna da İsmail Akın “Gidin-araştırın-bulun” cevabını verdi.
BU YÖNETİMİN BAŞARISIZLIĞIDIR
Personel olarak Çerkezköy Ticaret Sanayi Odasında kapasite ve bilirkişi servisinde çalışan Burak Cebeci ve Nurten Uzun’un kaldığını ifade eden Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çetin
“Durduğu günden buyana hiçbir yönetim zamanında bu kadar personel değişmemiştir. Yazık günah. Bu personellerde dünkü deneme süresinde olan personeller değildir. Yaklaşık olarak bu yönetim döneminde en iyi icra edilen iş personel değiştirmektir. Odanın bütün personelleri değiştirildi Gerçekten yazık günahtır. Bu personellerin hepsi mi kötü idi. Yüzde 30’a kadar olanların başarısız olduğunu söyleyebiliriz ama yüzde 100’ün üzerine çıkıyorsa bu yönetimin başarısızlığıdır. Bakanlık buradaki talimatı veremez” diye konuştu. Nurten Uzun’un izinde olduğunu ifade eden Çetin, “İzinde olan bir personelin masasından bilgisayarının alınması meclise yapılan saygısızlıktır” dedi. 
YAPTIKLARINIZIN SIKINTISINI BİZLER YAŞADIK
Oda Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de, Ahmet Çetin’e bir önceki dönemlerde yaşanan olayları hatırlatarak “Doğru dürüst muhasebeciniz olsaydı, şimdi yargılanmıyor olacaktınız. Döneminizde yaptıklarınızın sıkıntısını sizden sonraki yönetim olarak bizler yaşadık” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili de, Meclis Başkanı İsmail Akın’dan Nurten Uzun’un işten çıkarılmasına yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yazdığı yazıyı okumasını istedi.
21 ÜYE ‘ÇIKARILMASIN’ DEDİ
Hararetli tartışmaların sona ermesinin ardından Meclis Başkanı İsmail Akın, Ticaret Sicil Memuru Yardımcısı Nurten Uzun’un görevden alınmasını içeren maddeyi oylamaya sundu. Ahmet Çetin, Rahmi Yılmaz, Ahmet Türker, Salih Yılmaz, Aktaş Güler, Dengiz Serin, Göksel Bozdağ, Gülçin Uygun, Gürhan Ergen, Gürkan Kesim, Halil İbrahim Mutluç, İsmail Akın, İsmail Tezcan, Kadir Uz, Ömer Faruk Kapu, Mesut Görgün, Sebahattin Hasanoğlu, Seyfettin Belek, Süleyman Kozuva, Taha Ülker ve Vedat Babaoğlu; Nurten Uzun’un işten çıkarılmaması yönünde oy kullanırken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Başkan Yardımcısı Ertan Selvili, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Kırmızıgül, Mustafa Asbaş, İsmet Bilecen ile Meclis Üyesi Tahsin Tahtabacak da Nurten Uzun’un görevden alınması yönünde oy kullandı.  Meclis’in 21 kabul oyuna karşılık sinirlenen Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever “Gerekçeli kararı yazmanız lazım” dedi.
SAĞLIK MESLEK LİSESİ YAPALIM
Sinirlerin gerildiği toplantıda son olarak gündeme eklenen konular görüşüldü. Meclise 2 önerge sunan Meclis Üyesi Ahmet Türker, sağlık personel ihtiyacını gidermek ve işsiz gençlere iş olanağı sağlamak amacıyla bölgede bir sağlık meslek lisesi ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek “Böyle bir sağlık meslik lisenin kurulması bölgemizdeki gençleri çok genç yaşta dolgun ücretli bir meslek sahibi yapacaktır. Son dönemde ÇTSO’nun böyle bir hizmetinin olmaması kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Maliyeti çok yüksek olmayan, buna karşılık katma değeri nispeten yüksek olan bu projesinin meclis gündemine alınarak görüşülmesini istiyorum” dedi.
MECLİS ÜYELERİ SALDIRIYI KINADI
Ahmet Türker, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde bir hasta yakınının saldırısı sonucu yaşamını yitiren Göğüs Cerrahı Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ailesine ÇTSO olarak yardım yapılması önerisinde bulundu. Doktora yapılan saldırı meclis tarafından kınanırken, Sağlık Meslek Lisesi ile saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan’ın ailesine yardım yapılması konularında kararın yönetim tarafından verileceği belirtildi. 
BUNUNLA İLGİLİ KOMİSYON KURALIM
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, geçmiş yıllarda faaliyetleri durdurulan, vergi dairesine gidip dilekçelerini verip şirketlerini kapattıran üyelerin odaya kapatıldığını bildirmemesinden dolayı oda aidatlarının işlendiğini ve ödemeyenlerin ise evlerine haciz gittiğini ifade ederek “Bizim odamızda Genel Sekreterliğe bağlı sekreter her yılın başında vergi dairesine gidip faaliyetleri devam eden şirketleri tek tek karşılaştırır. Faaliyeti devam etmeyenleri ise gelir odaya bildirir ve meclis tarafından oy birliği ile üyeliği düşürülür. Şuana kadar ihmal edildiği için bu arkadaşlara ceza yazılmıştır. Geriye dönük üyelerimizin borçlarını silebiliriz. Bununla ilgili komisyon kuralım. Meclis olarak çalışalım. Bu tip üyelerimizin üyeliklerini silelim. Yoksa çok tatsız olaylar olacaktır” dedi.
BİZ BURADA POPÜLİSTLİK YAPMIYORUZ 
Kamu alacağından yönetimin mutlaka sorumlu olduğunu ifade eden Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ise “O parayı alamıyorsanız, o yönetim o parayı ödeme mecburiyetindedir. Herkesin bunu ödemesi lazım. Yönetim kurulu sorumlu tutulur. Biz burada popülistlik yapmıyoruz. O kişilerin her sene borçları ile ilgili yazılar adreslerine gidiyor. 2011 yılında borcu olanların borcunu ben ödüyorum. Sırf    odaya pislik bulaşmasın diye. Olayı temizlemek lazım” dedi. Yapılan görüşmelerin ardından toplantı sona erdi.
Haber / Faik Onur KAYA

    


0282 726 91 91
0282 747 65 10