“Bu sokakta hayat yok, anayasaya aykırılık var”

Cumhuriyet Meydanı üzerindeki bir sokağı açık meyhaneye dönüştüren projesine tepki gösterdi. “Bu sokakta hayat yok. Bu sokakta Anayasaya aykırılık var. Anayasanın 58. Maddesinin ikinci fıkrasında, &

Çerkezköy 22.04.2012 21:05:00 0
“Bu sokakta hayat yok, anayasaya aykırılık var”

Cumhuriyet Meydanı üzerindeki bir sokağı açık meyhaneye dönüştüren projesine tepki gösterdi. “Bu sokakta hayat yok. Bu sokakta Anayasaya aykırılık var. Anayasanın 58. Maddesinin ikinci fıkrasında, ‘Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmü varken, bırakınız korumayı, aksine belediye eliyle gençleri alkole özendiriyorlar” diyen Tunca, bunun son derece vahim bir olay olduğunu söyledi.

 

“SEYİRCİ KALMAMIZI BEKLEMESİNLER”

 

Çok sayıda vatandaşın Merkez İlçe Başkanlığı’na gelerek proje ile ilgili şikayetlerini aktardığını belirten Tunca “Yapılanlara karşı kimse bizden seyirci kalmamızı beklemesin.  Operatör ve Doktor titri taşıyan bir belediye başkanının alkol üreticisi firmalarla sponsorluk anlaşması yaparak gençleri alkole özendirecek projeler geliştirmesini akıl ve mantıkla izah etmekte zorlanıyorum. Böyle bir tablo ne belediye başkanlığı makamına ne de tıpçı kimliğine yakışan bir tutumdur” dedi.

 

PROJEYE DERHAL SON VERİLSİN

 

‘Bu sokakta hayat var’ sloganının özendirici niteliği nedeniyle mevcut yasalara karşı bir başkaldırı niteliği taşıdığını savunan Tunca, Belediye Başkanının, sokağın açık meyhaneye çevrilip gençlerin alkol bağımlılığına özendirilmesine son vermesini istedi. Şehrin en işlek meydanında bulunan sokağın ileride vatandaşlar için büyük bir tehlikeyi de beraberinde getireceğinden endişe duyduklarını ifade eden Tunca “Bu hengamenin hemen yanı başında işleyen bir hayat var. Yaşanabilecek olayları tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Meydanda rutin bir hayat işlerken hemen iki metre ötesinde patlamaya hazır bir bomba var. İleride yaşanabilecek her türlü kavga, gürültü, yaralama, kaza vb. gibi ağır sosyal bunalımların hesabını kimse veremez. Belediye bu akıl dışı projeyi bir an önce sonlandırılmalıdır” dedi.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10