Tiamo Mental Aritmetik Çerkezköy Şubesi Merkezi Açıldı

Tiamo Mental Aritmetik Merkezi Çerkezköy Şubesi, önceki gün düzenlenen törenle Atatürk Caddesi NO:71’de hizmete açıldı. Saat 13.45’te düzenlenen açılış törenine Tiamo Mental Aritmetik Merkezi

Çerkezköy 23.04.2012 18:36:00 0
Tiamo Mental Aritmetik Çerkezköy Şubesi Merkezi Açıldı

Tiamo Mental Aritmetik Merkezi Çerkezköy Şubesi, önceki gün düzenlenen törenle Atatürk Caddesi NO:71’de hizmete açıldı. Saat 13.45’te düzenlenen açılış törenine Tiamo Mental Aritmetik Merkezi Şube Geliştirme Koordinatörü Celal Değirmencioğlu, Şube Kurucusu Özlem Biçer, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

ÇERKEZKÖY ŞUBESİ AÇILDI

 

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Tiamo Mental Aritmetik Merkezi Şube Geliştirme Koordinatörü Celal Değirmencioğlu, Çerkezköy’e şube açmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şubenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Konuşmasının ardından Değirmencioğlu, Şube Kurucusu Özlem Biçer ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından merkezi gezen davetliler, merkezle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 

1950’Lİ YILLARDAN BERİ UYGULANIYOR

 

Tiamo Mental Aritmetik Merkezi’nin Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 86 şube ile hizmet verdiğini söyleyen Şube Geliştirme Koordinatörü Celal Değirmencioğlu, mental aritmetik sistemini 1950’li yıllardan bu yana Hindistan, Japonya, Taiwan, Malezya gibi ülkelerde, 2000’li yıllardan itibaren de Amerika, Kanada, Brezilya, Avrupa ve Afrika ülkelerinde uygulandığını belirtti.

 

ZEKANIN YÜZDE 95’İ 12 YAŞINA KADAR GELİŞİYOR

 

İnsan zekasının yüzde 75’inin 7 yaşına kadar, yüzde 95’inin de 12 yaşına kadar geliştiğini ifade eden Değirmencioğlu, eğitimin başarısı açısından zeka gelişimi tamamlanmadan bu eğitimin alınması gerektiğini, 5-12 yaş arasında bu eğitimin başarısının yüzde 90 olduğunu söyledi. Tiamo abaküs eğitimi sayesinde çocukların sağ ve sol beyin loblarının dengeli gelişiminin sağlandığını, böylelikle çocukların problem çözme yeteneklerinin geliştiğini söyleyen Değirmencioğlu “Beyninin iki lobunu aynı anda kullanabilen çocuğun öğrenme hızı, sadece sol lobunu kullanan çocuğa göre 15-20 kat fazladır. Tiamo abaküs eğitimi ile çocuğun dikkat ve konsantrasyon becerileri gelişir. Böylelikle gireceği sınavlarda işlem hatası yapmaz. Abaküs eğitimi ile çocuklar matematiksel işlemlere hesap makinesi hızında cevap verir. Sınıf içerisinde sorulara hızlı cevap vereceği için liderlik özelliği gelişir. Ödevlerini daha hızlı yapacağı için kendisine daha fazla zaman ayırır” dedi.

 

İŞLEMLERİ ZİHİNLERİNDE HESAP MAKİNESİ HIZIYLA YAPMALARINI AMAÇLIYOR

 

Tiamo abaküs eğitimi ile çocukların işitme, işittiği sese odaklanma ve hafıza kapasitelerinin de arttığını ifade eden Değirmencioğlu, Çerkezköy’e bu kurumu kazandıran Şube Kurucusu Özlem Biçer’e teşekkür etti. 4-12 yaş arasındaki çocuklara aritmetik eğitim verdiklerini ifade eden Özlem Biçer de, bu eğitimin 5-12 yaş arasındaki çocukların 4 işlemi zihinlerinde hesap makinesi hızıyla yapmalarını sağladığını söyledi. Zeka Gelişim Programının çocukları duygusal, zihinsel ve fiziksel olarak bulundukları seviyeden daha üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini belirten Biçer, bu eğitimlerin çocukların odaklanmasını sağladığını ve hiperaktif çocukları rahatlattığını söyledi. Açılışın ardından kokteyl düzenlendi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10