23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy 23.04.2012 19:06:00 0
23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

ÇELENKLER SUNULDU

 

Kutlamalar kapsamında dün saat 09.00’da Çerkezköy Belediye Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, AK Parti İlçe Başkanlığı, CHP İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı, TBMM’de grubu bulunmayan siyasi partiler, meslek odaları, sanayi kuruluşları, kamu ve özel bankalar, kooperatifler, sendikalar, yerel basın temsilciliği ve özel hastanelerin temsilcilerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 

HEYECAN STADYUMDA DEVAM ETTİ

 

Çerkezköy Belediye Meydanı'ndaki törenden sonra kutlamalar Mustafa Uğraş Stadı’nda devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra Raif Dinçkök İlköğretim Okulu'ndan Burcu Çelikkül ve Yiğit Ardaş yönetiminde tüm öğrenciler 'Andımız'ı okudu.

 

ULUSAL BİRLİĞİMİZİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR

 

Andımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal yaptı. Tarih boyunca bağımsız yaşamış Türk Milletinin 1.Dünya Savaşından sonra ülke topraklarının düşmanlar tarafından işgal edilmesi üzerine bir kez daha bağımsızlık mücadelesine giriştiğini belirten Zenginal “İstiklal Marşımız Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlamış, Erzurum ve Sivas kongreleri ile ulusal birliğimizin temelleri atılmıştır” dedi. 

 

ATATÜRK ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

 

Yurdun dört bir yanından seçilerek gelen milletvekilinin katılımı ile 23 Nisan 1920’de Ankara’da ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığını ifade eden Zenginal “O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve İstiklal Marşımız bu meclis tarafından başarıyla yöneltilmiştir. Demokrasinin temeli bu meclisin açılışı ile 23 Nisan 1920’de atılmıştır. Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır” diye konuştu.

 

“SİZLER BU BİLİNCE SAHİP OLMALISINIZ”

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugünün küçükleri yarının büyükleridir” sözü ile çocuklara verilen önemin en iyi şekilde ifade edildiğini söyleyen Zenginal “Unutmayın. Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip olan bireyler olarak yetişmenizi beklemektedir. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Allah bir daha yüce milletimize o kötü günleri göstermesin” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Ahmet Hamdi Zenginal’ın konuşmasının ardından, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ulusal Egemenlik ve Atatürk konulu şiir yarışmasında birinci olan Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Çakır’a, ikinci olan Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Solmaz’a ve üçüncü kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencisi Busenir Muslu’ya ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan verdi. Kompozisyon yarışmasında ‘23 Nisan Çiçekleri’ açarken konulu yazısı ile birinci olan Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencisi Gönül Dayı’ya, ‘Karanlık Ufuklardan Doğan Güneş 23 Nisan’ kompozisyonu ile ikinci olan Nurullah Narin İlköğretim Okulu öğrencisi Seren Beril Güvenç’e ve ‘Milli Egemenliğimizin Kuruluşu’ adlı kompozisyonu ile üçüncü olan Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Eda Taş’a ödüllerini 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler verirken, resim yarışmasında birinci olan Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Yonca Poyraz’a, ikinci 75 Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Alparslan Civcik’e ve üçüncü olan Kızılpınar İlköğretim Okulu öğrencisi Semanur Yelken’e de ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem verdi. 

 

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI

 

Ödül töreninin ardından Nurullah Narin İlköğretim Okulu bandosu eşliğinde geçit törenine geçildi. Trampetler eşliğinde öğretmenleriyle birlikte geçit törenini gerçekleştiren öğrenciler ayakta alkışlandı. Geçit töreninin ardından program şiirlerin okunması ve Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu ve Raif Dinçkök İlköğretim Okulu kız öğrencileri tarafından hazırlanan ritmik gösteriler ile Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri de beğeni ile izlendi.

 

AYAKTA ALKIŞLADILAR

 

Programının finalinde ise öğrenciler tarafından hazırlanan karma ritmik gösteriler sahnelendi. Ellerindeki şemsiyeler, konfetiler ve kırmızı beyaz elbiseleri ile ritmik gösterisi yapan öğrencilere, programı izleyenler de eşlik etti. Programın finalinde öğrencilerin açtığı Türk Bayrağı izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunumu ve Stattaki kutlamalara Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turan Demircan, HAS Parti İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, İlçe Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Organ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Bulut, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ve Hüseyin Erdoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan, askeri erkan, gaziler, okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA – Ahmet KARDEŞ – Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10