Yıldızımız parlamaya devam edecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Pharmactive İlaç Fabrikası’nın yetkilileri dün saat 10.00’da Veliköy Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 27.04.2012 21:39:00 0
Yıldızımız parlamaya devam edecek
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Pharmactive İlaç Fabrikası’nın yetkilileri dün saat 10.00’da Veliköy Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret etti.
20 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORLAR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Muzaffer Arslan, “Okulumuz, Kimya, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Muhasebe-Finansman bölümleri olmak üzere 4 dalda 680 öğrenciye eğitim veriyor. Ayrıca Muhasebe-Finansman ve Bilişim Teknolojileri bölümleri kapsamında açık lise dersleri de verilmektedir” dedi. Pharmactive firmasının daha önceden de okula birçok destekte bulunduğunu ve halen firma tarafından 20 öğrenciye burs verildiğini söyleyen Muzaffer Arslan, “Bunlardan 2’si takdir, 9’u da teşekkür belgesi almaya hak kazandı. Biz okul olarak derslerimizin yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetlere de önem veriyoruz. Halk Eğitim Merkezi katkıları ile halk oyunları ekibi kurduk. Pharmactive firmasının spor malzemeleri ile destek verdiği voleybol takımımız birçok başarıya imza attı. Takımdaki iki oyuncumuz Çerkezköy Bayan Voleybol alt yapısına seçildi” diye konuştu.
BAŞARI DALGALARI DAHA DA BÜYÜYECEK
Veliköy Çok Programlı Lisesi’nin bir meslek lisesi olduğunu söyleyen Okul Müdürü Muzaffer Arslan, “Meslek lisesinin üniversiteden daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü meslek liselerinde öğrenciler tek bir alanda kendilerini yetiştiriyor. Bu bağlamda Veliköy Çok Programlı Lisesi Veliköy’ün parlayan yıldızıdır ve bu yıldız parlamaya devam edecektir. Biz öğrencilerimizin eline 4 yılın sonunda diplomalarını verip işimizin biteceğini düşünmüyoruz. Onların kendi alanlarında istihdam edildiklerini görmek bizim asıl amacımızdır. Biz denize taşımızı atıyoruz ve bu taş başarı dalgaları oluşturuyor. Sizlerin desteklerinin her biri başarı dalgasını harekete geçiren bir taştır. Bu taşların sayısı arttıkça, başarı dalgaları da çoğalarak büyümeye devam edecektir” ifadesini kullandı. 
BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
“Biz hevesliyiz. Çalışmak istiyoruz” diyen Muzaffer Arslan, “Bizim bölgemizde okulumuz öğrencileri daha çok tutuluyor. Kendi mesleğini yapan öğrenci sayımız çok fazla. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz donanım açısından da çok iyi durumda. Biz bu durumumuzu daha da ileri taşımak istiyoruz. Mesela okulumuzda ders alan kimya öğrencilerimiz için fabrikalarda pratik yapma imkanı oluşturabilmek istiyoruz. Bizim eğitim sistemimizde aşırı bilgi kirliliği var. Çoğu öğrenci ihtiyacı olmayan bilgilerle donatılıyor. Bundan ziyade bir öğrenciye yalnızca bir konuda ayrıntılı eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben alıp yetiştirdiğim, mezun ettiğim öğrencimi bir bakkal çırağı olarak görmekten üzüntü duyuyorum” diye konuştu.
GEREKLİ MÜRACAATLARI YAPACAĞIZ
Pharmactive Kalite Operasyonları Sorumlusu Gülbengü Yüksel’in, “Kadırga Endüstri Meslek Lisesi’nde ‘İlaç Üretim Operatörlüğü Bölümü’ açıldığını gördüm. Bu tarz bölümlerin ilaç fabrikaları için büyük önem kazanacağı düşüncesindeyim” demesi üzerine konuşan okul müdürü Muzaffer Arslan, “Okulumuzda ‘İlaç Üretim Operatörlüğü Bölümü’ açabiliriz. Fabrikalar her geçen gün İstanbul’dan bu tarafa doğru kaydırılıyor. Konuyla ilgili gerekli müracaatları ilgili makamlara yapacağız” dedi.     
SENEYE TÜM İSTİHDAM ÇERKEKÖY’DEN SAĞLANACAK
Bir dönem meslek liselerinin önünün kapatıldığını kaydeden Pharmactive Fabrika Müdürü Fatih Elay da, “Şuanda yeni ekibimizi kurduk ve büyümeye devam ediyoruz. Yeni fabrikamız yapım aşamasında. Seneye tamamlanacak. İlk faaliyet zamanlarımızda işler hızlı bir şekilde geliştiği için Çerkezköy dışından işinin ehli, deneyim sahibi kişileri istihdam ettik. Şimdi bu arkadaşlarımız alanlarında ustalaştı. Seneye açılacak olan yeni fabrikamızda ise tamamen Veliköy ve Çerkezköy’den eleman istihdam etmeyi düşünüyoruz. Bu kez deneyim de aramayacağız. Son zamanlarda meslek liselerinin önünün açılarak gereken önemin verildiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu önemin daha da arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü günümüzde ülkeler üretimle birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyor. Birden fazla alanda az bilgi sahibi olan insanlardansa, tek bir alanda çok bilgi sahibi olan insan işletmeye daha faydalı olur. Bu bağlamda meslek liseleri, ülke üretimine katkıda büyük önem arz ediyor” dedi. Fabrika Müdürü Fatih Elay, okulun laboratuar bölümünü kendilerinin yapacağını belirterek, “Okulumuzun iki tarafına da Atatürk posterleri asacağız. Burslarımız devam edecek ve burs verdiğimiz öğrenci sayımızı da arttırmaya çalışacağız. Okulun sportif malzemelerini de temin edeceğiz. 15-20 öğrencimizi Eylül ayından itibaren stajer olarak fabrikamıza alacağız” müjdelerini verdi.
ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ ETTİ
Konuşmaların ardından Pharmactive Firması’ndan burs alan başarılı öğrenciler, Fabrika Müdürü Fatih Elay’a çiçek verdi. Okul Müdürü Muzaffer Arslan da, Pharmactive firmasının eğitime verdiği desteklerin diğer sanayi kuruluşları tarafından da örnek alınması gerektiğini ifade ederek Elay’a bir plaket takdim etti. Daha sonra firmanın destekleri ile birçok başarıya imza atan Voleybol takımı, fabrika yetkilileri ile hatıra fotoğrafı çekindi.

Haber / Ahmet KARDEŞ   


0282 726 91 91
0282 747 65 10