İş Sağlığı ve İş Güvenliği masaya yatırılacak

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından 1. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu düzenlenecek.

Çerkezköy 29.04.2012 18:14:00 0
İş Sağlığı ve İş Güvenliği masaya yatırılacak
Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Trakya Şubesi tarafından 1. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu düzenlenecek.
SEMPOZYUM DÜZENLENECEK
5 Mayıs’ta 09.00-17.00 saatleri arasında Çorlu Silverside Otel’de düzenlenecek olan sempozyuma konuşmacı olarak Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu, Kırıkkale Üniversitesi İş Sağlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Pınar, Well Point Sağlık Koordinatörü Dr. Hakkı Uysal, Acıbadem Sigorta’dan MSCİ İSG Uzmanı Dr. Tamer Oruç, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erdem Özdemir ve İST-EL El Cerrahisi Opr. Dr. İsmail Bülent Özçelik katılacak.
İŞYERİ DIŞINDAKİ İOSGB HİZMETLERİ DİNAMİKLERİ VE YÖNETİMİ
Program kayıt ve tanışmanın ardından saat 09.30’da Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu’nun ‘İş Sağlığı Hizmetlerinde Terminoloji ve Tanımlar’ konulu sunumu ile başlayacak. Sabuncu’nun sunumunun ardından Kırıkkale Üniversitesi İş Sağlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Pınar ‘İşyerlerinde İSGB Hizmetleri, Organizasyon ve Sorumluluk’ konusunda katılımcılara bilgi verecek. Verilecek yarım saatlik aranın ardından sempozyum, Well Point Sağlık Koordinatörü Dr. Hakkı Uysal’ın ‘İşyeri Dışındaki İOSGB Hizmetlerinin Dinamikleri ve Yönetimi’ konulu sunumu ile devam edecek. 
HUKUKSAL SORUMLULUKLAR VE FARKLILIKLAR ANLATILACAK
Öğle yemeğinin ardından Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Prof. Dr. H.Hilmi Sabuncu ‘İş Sağlığı (çalışanların sağlığı ve güvenliği) Sigortası’, MSci İSG Uzmanı Dr. Tamer Oruç da ‘Günümüzde mala ve Cana Yönelik Sigortalar’ konulu sunumları ile devam edecek olan sempozyumda, 15.00-16.00 saatleri arasında da Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Erdem Özdemir ‘Sağlık Hizmetlerinde Hukuk İSGB ve İOSGB Sistemlerinde Hukuksal Sorumluluklar ve Farklılıkları’ konulu bir sunum yapacak.
TRAKYA’DA BİR İLK
Sempozyum İst-El El Cerrahisi Op. Dr. İsmail Bülent Özçelik’in ‘İş Kazalarında Uygulanacak İlkyardım Yöntemleri’ konulu sunumunun ardından görüşülen konuların değerlendirilmesi ile son bulacak. Sempozyumla ilgili açıklama yapan PERYÖN Trakya Şube Başkanı Özber Çetin, PERYÖN Trakya Şubesi olarak 2012 yılını dolu dolu geçirmeye devam ettiklerini belirterek “Bu yıl Trakya’da ilk olarak Trakya 1.İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu düzenleyeceğiz. PERYÖN olarak Trakya bölgesinde bulunan tüm sanayi kuruluşlarına, tüm çalışanlara saygılı olarak, yaşamın her alanında gelişimi destekleyen, daima inovasyon ilkeli bir takvim içerisindeyiz” dedi.
HERKES İÇİN FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUZ
İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda Trakya bölgesinin ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’ için pilot bölgelerden biri olduğunu ifade eden Başkan Çetin “İş kazalarının en aza indirgenmesi, güvenli bir iş ortamını sağlanması, yöneticilerin çalışanların ve işverenlerin en önemli gayesidir. Bu bağlamda 1. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumunun, yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’nun çıkmasının beklendiği bu yılda herkes için oldukça bilgilendirici ve aklımızdaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haber / Cem BÜLBÜL   


0282 726 91 91
0282 747 65 10