‘Yetim hakkını koruyacağım’ diyenler, yolsuzluk girdabı içinde

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün saat 10.00’da Pera Villa Pastanesi’nde kahvaltı organizasyonu düzenlendi.

Çerkezköy 30.04.2012 20:24:00 0
‘Yetim hakkını koruyacağım’ diyenler, yolsuzluk girdabı içinde

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki gün saat 10.00’da Pera Villa Pastanesi’nde kahvaltı organizasyonu düzenlendi.

 

İLK HEDEF 2014 SEÇİMLERİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun da katıldığı kahvaltı programı önceki gün saat 10.00’da Pera Villa Pastanesi’nde gerçekleştirildi. Kahvaltıda konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, teşkilat olarak ilk hedeflerinin 2014 yerel seçimlerini kazanmak olduğunu belirterek “MHP Çerkezköy’de hiçbir yetimin hakkını yememiştir. Yiyenlerin de yanlarına kar bırakmamıştır. Bundan sonra da bırakmayacağız” dedi.

 

ATA TOPRAKLARINI UNUTMAYIN

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de, 2009’daki yerel seçimlerin kazanılmasında Karaağaç’ta yaşayan Tokatlıların büyük payı olduğunu söyledi. Desteklerinden dolayı tüm Tokatlılara teşekkür eden Yücel, “Karaağaç’ın ve sizlerin belediye başkanı olmaktan ve bu partinin mensubu olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Pera Villa Pastanesi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru da Tokatlıların, Karaağaç’ta birlik ve beraberlik içinde olmalarının çok sevindirici olduğunu ifade etti. Tokat’ın hızla nüfus kaybettiğini söyleyen Reşat Doğru, “Bir önceki seçimlerde Tokat 7 milletvekili çıkarıyordu. Şimdi ise 5 milletvekili çıkarıyor. Tokat’taki ve Anadolu’daki insanımız iş için, aş için memleketini geride bırakıp bir umutla başka şehirlere göç ediyor. Bu şehirlerin başında da Çerkezköy geliyor. Fakat doğduğunuz yerleri, ata topraklarını unutmamalısınız” diye konuştu.

 

TÜRKİYE FAKİRLEŞİYOR

 

Kırklareli’nde MHP’nin İl Kongresi yapacağını belirten Dr. Reşat Doğru, “İl kongrelerimiz büyük bir coşkuyla devam ediyor. Mayıs ayında il kongrelerimiz tamamlanmış olacak. İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından tüm dünyanın da yakından takip ettiği Büyük Kurultay’ımızı gerçekleştireceğiz” dedi. 3 dönemdir ülkeyi AK Parti’nin yönettiğini hatırlatan Doğru, “Anayasayı dahi değiştirebilecek bir güçle ülkeyi yönetiyorlar. AK Parti ‘Kim yetim hakkı yerse karşısında bizi bulacak’ söylemlerinde bulunuyordu. Ama Anadolu’da geçinemeyen insanlarımız memleketlerini terk etmeye mecbur kalıyorlar. Türkiye fakirleşiyor. Buradan AK Parti yönetimine soruyorum. Anadolu’daki insanımızı memleketinde tutmak, çiftçinin durumunu iyileştirmek için ne yaptın? Dünyanın en pahalı mazotu, gübresi Türkiye’de satılıyor. Devlet kendi açığını kapamak için vatandaşın sırtına yükleniyor. En son Tokat’ta bin 200 kişinin çalıştığı sigara fabrikaları kapatıldı. Esnaf çalışamaz hale geldi” dedi.

 

İHALELER DEVLET İHALE KURUMU’NA VERİLMELİ

 

‘Fakir fukarayı koruyacağım’ diyenlerin yolsuzluk girdabı içine girdiğini ifade eden Reşat Doğru, “Bunların hepsinin hesabını soracağız. Geçen hafta 4+4+4 kanunu meclisten geçti. Bizim bazı noktalarda itirazımız oldu. 20 milyar dolar civarında okullara dağıtılacak olan bilgisayarların ihalesi yapılacak. Biz MHP olarak bu ihalenin Devlet İhale Kurumu’na verilmesi taraftarıyız. Bunu kabul etmediler. Çünkü ihaleyi istedikleri kişilere verme gayesindeler. Akıllı tahta uygulamasında da bu böyle olacak” dedi. İmam Hatip Liselerinin önünün açılmasını değerlendiren Doğru, “Başbuğumuz, zamanında Kur’an-ı Kerim dersinin müfredata konması için büyük çaba gösterdi. Bugün bu derslerin müfredata girmesi MHP’nin başarısıdır” diye konuştu.

 

TERÖR EN ÖNEMLİ SORUN

 

Türkiye’nin en önemli sorununun ise terör oluğunu belirten Doğru, “Terör mensupları dağlarda alamadıklarını, mecliste alıyorlar. Bayrağa, vatana, inanca hakaret ediyorlar. Bunlara müdahale edilmiyor. Militanlar meclise girdi. Başbakan diyor ki ‘Pkk silah bırakırsa biz de bırakırız’. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütüne karşı silah bırakır mı hiç” dedi. Irak’ın kuzeyinde kurulan devletin Türkiye’nin koruması altına gireceğini söyleyen Reşat Doğru, “2 sene sonra doğu ve güneydoğu bölgelerimizi de içine alan bağımsız bir devlet ilan edilecek. ABD de bu devleti tanıdığını söyleyecek. Onlara göre her şey güllük gülistanlık. Ama ülkenin doğusunda Türk Bayrağı’nın asılmadığı ve İstiklal Marşı’nın okunmadığı okullar var. Birlik ve beraberlik, bölünmez bütünlük, ülkemizin temeli olmalı” dedi.

 

YENİ ÜYELERE ROZETLERİ TAKILDI

 

Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetleri Milletvekili Dr. Reşat Doğru, Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Bağcılar İlçe Başkanı Ali Erdemir ve Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel tarafından takıldı. Kahvaltı programına ayrıca MHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, Silivri Tokatlılar Derneği yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi de katıldı. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ    

 

           
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10