Pay ölçer için son gün

Merkezi sistemli binalara pay ölçer takmak için verilen süre bugün sona eriyor. Kasımda, kaloriferler yeniden yandığında pay ölçerli binaya geçmemiş olan apartman sakinlerinin aidat ödememe hakkı doğacak. Su

Çerkezköy 2.05.2012 08:31:00 0
Pay ölçer için son gün
Merkezi ısıtma sistemi kullanan 1 milyon 800 bin dairenin, yakıt bedeli paylaşımında pay ölçer sistemine geçmesi için gereken süre bugün dolacak. Ancak merkezi sistemle ısınan pek çok vatandaşın bu uygulamadan haberi yok. Her dairenin tükettiği kadar ısı parası ödemesini sağlayacak olan pay ölçer sistemi, 9 bin apartman yöneticisine sorumluluk yüklüyor.
YÖNETİCİLERE CEZA KESİLMESİ SÖZ KONUSU
Yasa, pay ölçer takılmayan apartman sakinlerine, kasım ayında kaloriferler tekrar yandığında aidat ödememe hakkı veriyor. Bu vatandaşlar, 'kanuna aykırı aidat parası toplanıyor' diye apartman yöneticisi hakkında suç duyurusunda da bulunabilecek. Bu durum, aidat ödememeyi alışkanlık haline getirenler içinse bir fırsata dönüşecek. Ayrıca, yöneticilere bin 600 TL ceza kesilmesi de söz konusu.
10 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmelik uyarınca, merkezi sistemle ısınan tüm binaların, 2 Mayıs'a kadar, dairelere takılacak pay ölçer sistemine geçmesi gerekiyor. Cihazla, ısı bedelinin eşit olarak ödetilmesi dönemi sona erecek. Sistemle, her daire, kullandığı kadar bedel ödeyecek. Türkiye'de 1.8 milyon daire, merkezi sistemle ısınırken, pay ölçer, bu dairelerde oturan 10 milyon kişiyi ilgilendiriyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10