700 yıllık kilise restore edilecek

Malkara'da bulunan 700 yıllık tarihi kilise onarılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, kilisenin onarılması, restore edilerek bir sergi, toplantı ve çok amaçlı salon olarak kullanılmasÄ

Malkara 2.05.2012 08:41:00 0
700 yıllık kilise restore edilecek
Malkara'da bulunan 700 yıllık tarihi kilise onarılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, kilisenin onarılması, restore edilerek bir sergi, toplantı ve çok amaçlı salon olarak kullanılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.
“ASLINA UYGUN RESTORE ETMEK İSTİYORUZ”

Yapılan araştırmalarda, kilise alanının yüzlerce yıllık tarihi olan bir yerleşim merkezi olarak karşılarına çıktığını söyleyen Kaya “Bizler de bu tarihi yapılarımızı restore ederek sergi, toplantı ve çok amaçlı bir yer olarak ziyarete açmak istedik. Edirne ve Tekirdağ'dan gelen arkeologlar araştırmalar yaptı. Burası gerçekten çok değerli bir yer. Fakat ilçede hemen belediye kiliseyi ibadete açıyor diye söylenti başladı. Bunların kimler tarafından çıkarıldığı bellidir. Bizim amacımız tarihi yapıları restore ederek, ilçemiz altından geçen ve Yunanistan ve Bulgaristan'a giden karayoluna bir sarı turizm tabelası koymaktır. Buraya her gün ziyaretçi gelse, turistler gelse ilçeye yararı olur. Kilisenin tavanı çöktü. Şimdi de yan duvarları yıkılmak üzere. Burasını aslına uygun olarak restore etmek istiyoruz" dedi.   


0282 726 91 91
0282 747 65 10