Eğitim-İş Tekirdağ

MHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ali Dönmez, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Çerkezköy 2.05.2012 08:50:00 0
Eğitim-İş Tekirdağ
MHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ali Dönmez, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. 
SEVGİLERİNİN BEDELİNİ AĞIR ŞEKİLDE ÖDEDİLER
Türk Milliyetçiliğinin 3 Mayıs 1944 tarihine kadar yalnız duygu ve düşünce alanında varlığını sürdürdüğünü, bu tarihten sonra ise harekete dönüştüğünü ifade eden Dönmez, “Başta başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, Necdet Sancar, Zeki Togan, Hasan Ferit Cansever, İsmet Tümtürk, Hikmet Tanyu, Fethi Tevetoğlu, Mustafa Hakkı Akansel ve diğerleri Türk Milliyetçiliği tarihine duygu ve düşünce Türkçüsü olarak not düşülen dava önderleridir. Kendi vatanında, milletine olan bağlılığını en açık şekilde ifade eden insanlar maalesef bu sevgisinin bedelini en ağır şekilde ödemek zorunda kalmışlardır. Günümüzde de maalesef birtakım gelişmeler bizlere 1944 yılında yaşananları tekrar hatırlatmıştır” dedi.
“BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”
Türk Milletinin şanlı tarihinde birçok sıkıntılı dönemleri olduğunu, ancak milletin bu dönemlerin hepsini de birlik ve beraberlik içerisinde atlattığını, milletin varlığını ve birliğini, devletinin bekasını korumasını bildiğini ifade eden Dönmez “Bugün yine her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Şimdi bir ve beraber olma zamanıdır. Türk Milliyetçilerinin ayrılığa değil, birleşmeye ihtiyacı vardır. Bizler birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü eylemi iyi tespit etmeli ve bunların emellerini boşa çıkarmalıyız” diye konuştu. 
TÜRKÇÜLÜK BAYRAMINI KUTLADI
Türkçülüğün; milleti bir arada tutan, devleti ilelebet daim kılacak duygunun ortak adı olduğunu söyleyen MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Dönmez, “Türkçülük, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş sürecinde vücut bulan Kuvay-i Milliye ruhunun tezahürü ve Türk Milliyetçiliğinin adıdır. 3 Mayıs Türkçülük Bayramının 68. yılını Çerkezköy MHP teşkilatı olarak kutluyoruz” dedi. Ali Dönmez, Çerkezköy ve Tekirdağ’da görev yapan basın mensuplarının da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

Haber / Cem BÜLBÜL 


0282 726 91 91
0282 747 65 10