Başkan Korkmaz’dan ‘Çerkezköy’ sinyali

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kızılpınar h

Çerkezköy 2.05.2012 22:15:00 0
Başkan Korkmaz’dan ‘Çerkezköy’ sinyali
Kızılpınar Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.
14.30’DA GERÇEKLEŞTİ
Saat 14.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hüseyin Şenses, Nihat Malkoç ve Ramazan Çokbilir katılmazken, Ahmet Günay, Yavuz Kütük, Ali Kaya Bektaş, Celal Yeşilyurt, İbrahim Eren, Cevdet Öztürk, Nevzat Teker, Pir Murat Gök toplantıda hazır bulundu. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz su deposunun temelini attıklarını ve Endüstri Meslek Lisesinin ise teslimatını sene başında vereceklerini belirtti.
HODRİ MEYDAN
Belediye Meclisi olarak işlerini huzurlu bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Korkmaz “Belediye hakkında konuşanlar Kızılpınar’ı karış karış gezsinler, yatırımları görsünler. Bu yaptığımız çalışmaları sizler vatandaşlarımıza anlatın. Kızılpınar’da yapılan hizmeti karış karış hesap etsinler, Kızılpınar Belediyesi’nin kasasına giden para ile Kızılpınar’a harcanan hizmeti yan yana koysunlar ona göre konuşsunlar. Bu konuşanlara hodri meydan diyorum. Konuşanlar ile her türlü de tartışmaya girerim” dedi.
“KİMSENİN BOĞAZINDAN BİR KURUŞ PARA GEÇMEMİŞTİR”
Kahvehanelerde dedikoduların sürdüğünü ifade eden Korkmaz “Kızılpınar Belediyesi olarak okullarımıza 7-8 milyon TL harcama yaptık. Kahvehanelerde dedikodu almış başını gidiyor. Allah’ın huzurunda alnımız ve yüzümüz aktır. Eğitimden sağlığa her şeye el atmaya çalıştık. Meyve veren ağaç taşlanır. Laf söyleyenler oluyor. Biz vicdanen rahatız. Belediye kasasından kimsenin boğazından bir para geçmemiştir” diye konuştu. 
3 BELDE İLÇE OLMAK İÇİN BAŞVURACAK
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması konusu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Korkmaz “Tekirdağ’ın Büyükşehir olması bu hafta sonuna kadar netleşecek. Kızılpınar’ın ilçe olması yönünde Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ile konuştuk. Velimeşe Belediyesi’ni de içimize alarak ilçe olma konusunda üç belediye başkanı olarak hemfikiriz. Bu konuyu İl Başkanı ve İlçe Başkanları ile birlikte Ankara’ya giderek tekrar dile getireceğiz. Kızılpınar için bu zamana kadar bütün acil ihtiyaçları karşıladık. Kızılpınar artık yarın hizmet Çerkezköy’den gelir mi gelmez mi endişesi taşımayacak” ifadesini kullandı. 
“İNŞALLAH İLÇE OLURUZ”
Kızılpınar’ın ilçe olmaması halinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için üstü kapalı adaylık sinyali de veren Korkmaz “Kızılpınar halkından şunu istiyorum. Bizler ilçe olmak için gayret ediyoruz. Ama ilçe olamayacaksak ve Çerkezköy’e bağlanırsak Kızılpınar halkının yöneticisini çok iyi seçeceğini umuyorum. Kim daha güzel hizmet verecekse vatandaşlarımız onu seçecektir. Seçilecek Başkan hizmet konusunda ayrım yapmadan öncelik sırası olmadan beldelere yardımcı olmalı. İnşallah ilçe oluruz ve hizmetlerimiz devam eder” dedi.
GELİR VE GİDER ARASINDAKİ FARKIN NEDENİNİ AÇIKLANDI
Faruk Korkmaz'ın meclis üyelerine yönelik yaptığı bilgilendirmenin ardından Halit Er tarafından verilen dilekçe oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklendi. Saygı duruşunun ardından gündemin ikinci maddesinde 2011 yılı kesin hesapları görüşülerek karara bağlandı. Kızılpınar Belediyesi’nin 2011 giderinin 15 milyon 603 bin 501.56 TL, gelirin ise 8 milyon 123 bin 676.28 TL olduğu açıklanırken, Başkan Korkmaz da gelir ile gider arasındaki farkın nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu. 2010 yılından 2011 yılına 4 milyon 154 bin 876 TL gelirlerinin olduğunu ifade eden Korkmaz “Buradan 4 milyon TL’sini harcadık. Belediye olarak ise toplam 12 milyon TL gelirimiz bulunuyor. 2012 yılındaki borçlarımız ise 3 milyon 324 bin 948.72 TL. Ayrıca İller Bankasına kredi borçlarımız var. Vergi dairesi, akaryakıt ve diğer alacaklarımızın da aralarında bulunduğu toplam 3 milyon TL borcumuz bulunuyor. Borçlarımızda 1 milyon TL açığımız oluyor” diye konuştu.
DİLEKÇE REDDEDİLDİ
Gündemin üçüncü maddesinde ise İmar Komisyon raporları karara bağlandı. Bir önceki meclis toplantısında imar komisyonuna havale edilen Haydar Şahin’e vekaleten Vahdet Akın’ın 186 parselde istediği Toplu Konut yapılması için plan tadilatı talebi komisyon tarafından reddedilirken, komisyonun red yönündeki tavsiye kararı mecliste de oy birliği ile kabul edildi. Halit Er tarafından verilen belde sınırları içersinde bulunan 302-294 ve 299 nolu parsellerde 18 madde uygulaması yapılması yönündeki talebi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Haber / Faik Onur KAYA

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10