Belediyeden akciğerli izmarit kutusu

Tekirdağ Belediyesi kamu kurum binaları önüne vatandaşların içtikleri sigaraları yere atmaması için akciğer şeklinde şeffaf çöp kutuları koydu. Şeffaf akciğer görünümündeki toplama kutular?

Tekirdağ 3.05.2012 19:21:00 0
Belediyeden akciğerli izmarit kutusu
Tekirdağ Belediyesi kamu kurum binaları önüne vatandaşların içtikleri sigaraları yere atmaması için akciğer şeklinde şeffaf çöp kutuları koydu. Şeffaf akciğer görünümündeki toplama kutularının sönmüş sigara izmaritleri ile dolmasının, kullanıcılara ise psikolojik bir mesaj vermesi amaçlanıyor.
SİGARAYI BIRAKTIRMAYI AMAÇLIYOR

Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kamu kurumları önünde sigara izmaritlerinin yere atılmasını önlemek amacıyla binaların önüne çöp kutusu koydu. Çöp kutusuna atılan izmaritler akciğer şeklindeki şeffaf alanı dolduruyor. Sigara tiryakilerinin içtikleri sigaranın izmaritini gelişigüzel söndürmemesi için başlatılan çalışma, aynı zamanda pek çok tiryakiye de sigara bıraktırmayı amaçlıyor. Belediye tarafından çok sayıda yere bu kutulardan monte edildiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç “Bu sayede sigara içenler çarpıcı mesajlar alacaklar. İzmarit toplama kutuları şeffaf akciğer görünümde olup, içine atılan izmaritler dışarıdan bakıldığında görülebilecek. Kutular darbelere dayanıklı olan ve yanmaz malzemeden yapıldı” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10