İkinci ve üçüncüyü yedek sorular belirledi

Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen bölümler arası bilgi yarışması dün saat 13.00’da gerçekleştirildi.

Çerkezköy 3.05.2012 19:32:00 0
İkinci ve üçüncüyü yedek sorular belirledi
Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından düzenlenen bölümler arası bilgi yarışması dün saat 13.00’da gerçekleştirildi.
11 BÖLÜM YARIŞTI
Düzenlenen bilgi yarışmasında Elektrik Elektronik Teknolojisi (ATL), Makine Teknolojisi (ATL), Tekstil Teknolojisi (ATL), Elektrik Elektronik Teknolojisi (EML), Makine Teknolojisi (EML), Tekstil Teknolojisi (EML), Kimya Teknolojisi (EML), Metal Teknolojisi (EML), Motorlu Taşıtlar Teknolojisi (EML), Elektrik Elektronik Teknolojisi (Teknik Lise) ve Bilişim Teknolojisi’nden (ATL) oluşan 11 bölüm yarıştı. Yarışmada yer alan 11 bölüm de, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden seçilen 1’er temsilcinin yer aldığı 3’er kişilik gruplardan oluşturuldu. Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada 9. sınıf öğrencilerinin yarıştığını hatırlatan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Füsun Mutluay, yarışmanın bu yıl bölümler arasında yapılmasına karar verildiğini ifade etti.
25 SORU SORULDU
Yarışmadaki soruların meslek dersleri haricindeki derslerden oluşturulduğunu belirten Füsun Mutluay, “Sorularımız tüm bölümlerimizin gördüğü ortak kültür derslerinden seçildi. Yarışmada öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı’ndan 5, Tarih’ten 5, Matematik’ten 5, Coğrafya’dan 2, Fizik’ten 2, Kimya’dan 2, Genel Kültür’den 2 ve Biyoloji’den de 2 olmak üzere toplam 25 soru soruldu. 10’ar puan değerinde olan sorulardan sayısal sorular için 90’ar saniye, sözel sorular için ise 45’er saniye süre verildi. Sorular yarışmacılara kapalı zarflarla verilirken, süre bitiminde de Bilişim öğretmeni Kadriye Türkoğlu tarafından slayt ile panoya yansıtılarak soruların izleyiciler tarafından da görülmesi sağlandı” dedi.
SORULAR KOMİTE TARAFINDAN HAZIRLANDI
Yarışmada öğrencilere yöneltilen 25 soru ve olası bir beraberlik halinde sorulacak olan yedek sorular, her bir bölümden seçilen öğretmenlerden oluşturulan Komite tarafından hazırlandı. Komite Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Füsun Mutluay, Fatme Ferhatoğlu ve Fatih Çelik, Matematik öğretmeni Filiz Coşkun, Tarih öğretmeni Nalan Erçakır, Fizik Öğretmeni Mustafa Çakmak, Kimya Öğretmeni Ahmet Ruhi Aslantürk, Coğrafya Öğretmeni Kadriye Yurteri ve Biyoloji Öğretmeni Ali Osman Küçükceylan’dan oluşturuldu.
İKİNCİ, UZATMALARDA BELLİ OLDU
25 sorudan 16’sına doğru cevap veren Sezer Turgut, Yusuf Furkan Atcı ve Mutlu Çakır’ın temsil ettiği Makine Teknolojisi Bölümü (ATL) 1. oldu. Yarışmada asıl heyecan ise ikincilik mücadelesi veren Bilişim Teknolojisi (ATL) ve Elektrik Elektronik Teknolojisi (ATL) bölümleri arasında yaşandı. 25 sorudan 15’ine doğru cevap veren iki bölüm öğrencilerine daha sonra yedek sorular yöneltilmeye başlandı. İlk üç yedek soruya her iki bölüm de doğru cevap verdi. 4. ve 5. sorulara iki bölümün de yanlış cevap vermesi üzerine eşiktik bozulmadı. Altıncı yedek soruya doğru cevap veren Bilişim Teknolojisi (ATL) bölümü yarışmada ikinci okurken, soruya yanlış cevap veren Elektrik Elektronik (ATL) bölümü ise üçüncü oldu.
İLK 3’E HEDİYE VERİLDİ
Yarışmada dereceye giren ilk üç bölüm öğrencilerine mp3, flash bellek ve kitap hediye edildi. Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmayı Okul Müdürü Rafi Kara, Okul Müdür Başyardımcısı Fahri Candaş, Müdür Yardımcıları Rukiye Bayrak, Hayrettin Ünal, Yaşar Doğan, Güney Ödemiş, Alan Şefleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci izledi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ       


0282 726 91 91
0282 747 65 10