“Adnan Kahveci” kaderine terk edildi

Türk Siyasetinin önemli isimlerinden merhum Adnan Kahveci’nin adını taşıyan Çerkezköy’ün en gözde mekanı olan Adnan Kahveci Parkı ikinci kısmı yine kaderine terk edildi. Çerkezköy’de yeşilli

Çerkezköy 3.05.2012 19:38:00 0
“Adnan Kahveci” kaderine terk edildi
1983 yılında ANAP'ın kurucuları arasında yer alan, 1987 yılında İstanbul'dan milletvekili seçilen ve 2 dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Türk Siyasetinin önemli isimlerinden merhum Adnan Kahveci’nin adının taşıyan parkın ikinci kısmı bırakın şehri, en ücra köyde bile görülemeyecek kadar içler acısı bir durumda. Hemen her gün artan nüfus yoğunluğu ile cazibe merkezi konumundaki Çerkezköy fotoğrafı, bu karelerle adeta tezat teşkil ediyor.
GÜZELİM BAĞ’I BOZUP DAĞ HALİNE GETİRDİLER
Adnan Kahveci Parkı ikinci kısmı konumu, yüz ölçümü ve doğal güzelliği ile Çerkezköy’de alternatifi olmayan bir mekan olarak hafızalardaki tazeliğini korurken, park 1990 yılları sonundaki harabe halini aratmıyor. 2000’li yılların başında işletmeciler tarafından alınan ve 7 yıl boyunca sosyal donatı olarak Çerkezköy halkının hizmetine açık tutulan park 2008 yıllından sonra adeta kaderine terk edilerek gündüzleri alkoliklere mekan olurken, geceleyin ise fuhuşa hizmet eder hale geldi.
YÜREK SIZLATIYOR
Sahipsizliğin bu kadarına da pes dedirten manzara, yeşilliği görüp oraya giden vatandaşları şoke ediyor. Cam parçaları ve pislikler de parkın ne kadar içler acısı bir durumda olduğunu gözler önüne seriyor. İnsanlıktan nasibini almamış bazı kişi veya kişilerce tuvalet kapılarının sökülerek parçalanması ve tuvaletlerin içki şişeleri ile dolması da yürek sızlatıyor.
YENİDEN İHALEYE ÇIKARILACAK
Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Adnan Kahveci Parkı’nın birkaç yıl önce şartlara uyulmadığı gerekçesi ile işletmeciden alındığını belirten Belediye yetkilileri, parkın yeniden bir işletmeye verilmesi için ihale hazırlıklarının yapıldığını ve söz konusu ihalenin 28 Mayıs’ta yapılacağını belirtti.

Haber / Faik Onur KAYA – Tuncay AKTAŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10