Bir gün bile olsa ‘engel’lerini unuttular

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dün çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Çerkezköy 8.05.2012 10:18:00 0
Bir gün bile olsa ‘engel’lerini unuttular

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dün çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

 

Kutlamalar saat 12.30’da Pera Pastaneleri önünden yürüyüş ile başladı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk meydanına kadar grup halinde yürürken, meydanda da çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve beraberindekiler, çelenk töreninin ardından dernek binasına kadar yürüdü.

 

DERNEK BİNASI ÖNÜNDE PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Sakatlar Haftası dolayısıyla dernek binası önünde de program düzenlendi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy ve Beldeleri Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çerkezköy ve Beldeleri Bakkallar ve Kahveciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Tatlı, Toplum Ağız, Diş Sağlığı ve Eğitim Derneği Kurucu Başkan Yardımcısı Ayşe Doğan, İl Genel Meclisi Eski Başkanlarından Halil Çelik, engelliler, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programda kısa bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Programda Sakatlar Haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.

 

DERECE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında “Dinle Günlüğüm Arkadaşımı” kompozisyonu ile birinci olan Veliköy İlköğretim Okulu öğrencisi Gülay Aygün, “Arkadaşın Engelli Olmaz” kompozisyonu ile ikinci olan Özel Gülerçin Koleji öğrencisi Şule Akaya, “Engelsiz Bir Hayat İçin El Ele” kompozisyonu ile üçüncü olan Özel Gülerçin Koleji öğrencisi Yasemin Yalçın, ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında “Engelli Arkadaşım” şiiriyle birinci olan Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Esma Çakar, “Arkadaşım Engelli Olsa” şiiri ile ikinci olan Veliköy İlköğretim Okulu öğrencisi Kadir Torun, “Engelli Olsaydı” şiiri ile üçüncü olan Özel Gülerçin Koleji öğrencisi Beril Bilican, resim yarışmasında birinci olan 75.Yıl İlköğretim Okul öğrencisi Alparslan Civcik, ikinci olan Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Aylin İbrahimoğlu ve üçüncü olan Veliköy İlköğretim Okulu öğrencisi Murat Bıyık’a ödüllerinin verilmesinin ardından Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında “Hayat Penceresinden Bakarken” adlı kompozisyonu ile birinci olan Halit Narin Tekstil ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Rumeysa Akyıldız, “Hayata Dönüş” kompozisyonu ile ikinci olan Halit Narin Tekstil ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Halil Bozkurt, “Hayata Tutunmak” adlı eseri ile üçüncü olan Halit Narin Tekstil ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Aykut Pektaş ve mansiyon dalında dereceye giren Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri Umut Efe Danacı ve Gökçe Nisa Kurt’a da ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

 

ASKER KIYAFETLERİ DAĞITILDI

 

Ödül töreninin ardından program Güzeller Geçidi ile devam etti. Engelli güzellerin taçlarını Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya takarken, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy ise güzellere günün anısına hediye ve çiçek verdi.

 
 

Programda, 10 Mayıs Perşembe günü bir günlük temsili askerlik yapacak olan 12 engelli vatandaşa da asker kıyafetleri dağıtıldı. Zaman zaman duygulu anların da yaşandığı programda engelli vatandaşların da mutlulukları adeta gözlerinden okundu.

 

EMNİYET SÜRPRİZ YAPTI

 

Programın ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği çalışanları Seçkin Tali ve Ayşin Soyçelik İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ile birlikte derneğe gelerek engelli ve engelli yakınlarına çiçek takdim etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10