Öğrenciler uzaya yolculuk yaptı

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda imza günü, planetaryum etkinliği ve kermes düzenlendi. Uzaya yolculuk yapan öğrenciler güneş sistemini ve dünyanın var oluşunu izlediler.

Çerkezköy 9.05.2012 08:56:00 0
Öğrenciler uzaya yolculuk yaptı

Çerkezköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda Kermes, Planetaryum etkinliği ve İmza Günü düzenlendi.

 

OKULUN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK

 

Dün saat 10.00’da, açılışı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Sibel Sivaslı tarafından gerçekleştirilen kermeste veliler tarafından yapılan ev yemekleri satışa çıkarıldı. Kermesimizden elde edilen gelirle okul ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden Başkan Sibel Sivaslı “Kermes açılışındaki asıl amacımız öğrencilerimize paylaşımcılığı, birlikte güzel şeyler üretmenin zevkine varmayı ve bir arada yaşamanın güzelliklerini göstermek” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN UZAY YOLCULUĞU

 

Okulun tiyatro salonunda da Planetaryum etkinliği gerçekleştirildi. Astronom Murat Çelik ve Eren Öztürk, Planetaryumun, 360 derece görüntü eşliğinde çocuklara güneş sistemi ile ilgili bilgilerin verildiği sistem olduğunu belirtti. İlk 20 dakikalık bölümde öğrencilere güneş, gezegenler, yıldızlar ve ay hakkında bilgilerin verildiğini belirten Çelik, ikinci 20 dakikalık programda ise çocuklara, dünyanın oluşumunu, dinozorların yok oluşunu ve astronotları anlatan kısa bir film izletildiğini söyledi. Okul Müdürü Nurettin Oylum da, bu etkinlik ile öğrencilere bilimsel çalışmaların yaşama ve üreticiliğe katkılarını anlatabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

 

OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARINI HEDEFLEDİK

 

Okulda ayrıca çocuk kitabı yazarları Mustafa Işık ve Onur Şimşek, öğrenciler için kitaplarını imzaladı. İmza günü etkilikleri devam edecek. Bugün yazar Gül Durusel, Cuma günü de Dursun Ege Göçmen Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na gelerek öğrencilerle tanışıp, kitaplarını imzalayacak. Okul Müdürü Nurettin Oylum, imza günü etkinliği ile, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10