“Kur-an okuyan müezzine hangi gerekçe ile soruşturma açtınız?”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu teşkilat olarak düzenledikleri Kutlu Doğum Haftası Programında Kur-an-ı Kerim okuyan Hacı Fahri Zümbül Cami Müezzini İsmail Bütün hakkında soruÅ

Çerkezköy 10.05.2012 13:05:00 0
“Kur-an okuyan müezzine hangi gerekçe ile soruşturma açtınız?”

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu teşkilat olarak düzenledikleri Kutlu Doğum Haftası Programında Kur-an-ı Kerim okuyan Hacı Fahri Zümbül Cami Müezzini İsmail Bütün hakkında soruşturma açıldığını belirterek konuyu eleştirdi.  

 

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişi dolayısıyla tüm yurtta her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bu yıl da Çerkezköy’de bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek “Bu sene Peygamber Efendimizin doğuşunun kutlama haftasını gerçekleştirdi. Her yıl diyanet işlerimizin göstermiş olduğu faaliyetlerle Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. Tabiî ki bu kutlamada gördüğümüz kadarıyla Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı amacı dışına çıkılmıştır. Bizde amacımızın içinde Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası kutlansın ve örnek olsun diye dokuzuncu kutlamayı bizler yaptık” diye konuştu.

 

“MÜFTÜ MİLADINI DOLDURMUŞ”

 

Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirdikleri Kutlu Doğum programında üzüldükleri bir manzara ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Ordu “İlçe Müftümüz Mahmut Emin’in Kuran-ı Kerim’i okuyan bir imam hatip hakkında soruşturma açması çok manidar bir durumdur. Bu durumu nereye yakıştıracağımı bilemiyorum. Çünkü müftülük imamların, İslam dininin, irtikap ve ahlak esaslarını yürüten bir kurumdur. Ama ne hikmetse Kuran-ı Kerim’i okuyan bir hocanın hakkında böyle bir soruşturma açan kişinin miladını doldurmuş bir müftü olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

 

“MHP’NİN PROGRAMINA NEDEN KATILMADI?”

 

Çerkezköy Müftüsünün Kuran-ı Kerim okuyan imam hakkında neden soruşturma açtığına anlam veremediğini belirten Ordu, Müftü Emin’e “Sekiz tane kutlu doğum programına gittin. Orada kendi yazdığın kitapları dağıttın. O kitapları basarken bulduğu kaynağı açıklamasını istiyorum. Bu bilgileri nereden buldun, nerede bastırdın ve kime dağıttın. Yoksa sen de bu memlekette yetim hakkı yiyen saltanatların yanına mı geçtin. İlk olarak Müftü Emin’in bu konuları açıklaması gerekiyor. Diğer Kutlu Doğum programına katıldın da Milliyetçi Hareket Partisi’nin sana davetiye bırakmasına rağmen programına neden katılmadın” sözleri ile seslendi.

 

“HANGİ HOCAYA NAMAZ KILDIRACAĞIZ?”

 

“Okunacak Kuran-ı Kerim’ler ve mevlit programları olacak. Bu gibi programlara kimleri hangi cemaatten davet etmek lazım. Diyanete bağlı imamdan olmuyor ise hangi cemaatin imamını çağıracağım” diyen Ordu “Önümüzde Ramazan Ayı var. Milliyetçi Hareket Partisinin bir üyesinin vefatı sırasında musalla taşında hangi hocayı getirip namaz kıldıracağız. Müftü Emin’in neden soruşturma açtığını açıklamasını bekliyoruz” ifadesini kullandı. 

 

“DİN İŞLERİNİN LAÇKALAŞTIĞINI GÖSTERİYOR”

 

Soruşturma geçiren imamın tesadüf eseri yoldan geçerken cami cemaati tarafından programa davet edildiğini ifade eden Ordu “Hocamızın camisinde bulunan cemaat arkadaşları kendisine ‘Kuran-ı Kerim okur musun’ demişler. Mecburiyetten dolayı yok diyemediği için programda Kuran-ı Kerim okumuştur. Çerkezköy Müftülüğü böyle bir durumda soruşturma açması, Çerkezköy’de din işlerinin de laçkalaştığını göstermektedir. MHP olarak Çerkezköy Müftülüğünün her zaman yanlışlarını kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

 

“SORUŞTURMA YAPMASI YANLIŞTIR”

 

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’e Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin (ÇESİAD) düzenlediği programa kimden müsaade alıp gittiğini de soran Ordu “Kutlu Doğum Haftası gecesinde Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin kimden izin alıp da kalkıp Belediye Başkanı Ali Ertem’e plaket veriyor. Orası plaket verme yeri midir. Dini konularda bir mezarlığın yanına gittiğim zaman müftüden mi izin alacağız. Bu durumda Çerkezköy Müftüsü şehir dışında olsaydı ve böyle bir şey yapsaydık soruşturma yapılması gayet normal bir durum olurdu. Ancak kendisi böyle bir programı bildiği halde Kuran-ı Kerim okuması için bir kişiyi görevlendirmesi gerekiyordu. Çerkezköy Müftülüğünün böyle bir soruşturma yapması gerçekten büyük bir yanlıştır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10